FOTO WOW | Omagiu artistic adus lui Ivan Patzaichin în stația de metrou de la Stefan cel Mare. Merită oricând o oprire pe Magistrala galbenă M1

07 oct. 2021
390 Afișari
FOTO WOW | Omagiu artistic adus lui Ivan Patzaichin în stația de metrou de la Stefan cel Mare. Merită oricând o oprire pe Magistrala galbenă M1
FOTO WOW | Omagiu artistic adus lui Ivan Patzaichin în stația de metrou de la Stefan cel Mare. Merită oricând o oprire pe Magistrala galbenă M1

Un omagiu artistic a fost adus recent de clubul Dinamo marelui campion român Ivan Patzachin. Astfel, în stația de metrou de la Stefan cel Mare a fost pictat un mural cu acesta. Acum merită să aștepți metroul la Ștefan cel Mare.

Un desen mural imens, dedicat legendarului canoist român Ivan Patzaichin care s-a stins din viață recent, a fost amplasat în stația de metrou Ștefan cel Mare de pe Magistrala M1. Acesta poate fi admirat de cei care așteptă metroul, venind în completarea plăcii comemorative aflate la intrarea în stația de metrou, la suprafață, peste drum de stadionul cu același nume. Mai mult, marele sportiv are și o statuie în zonă.

Clubul Dinamo a vrut astfel să aducă un omagiu unuia dintre cei mai importanți sportivi români din toate timpurile. Astfel, dinamoviștii au realizat, în colaborare cu Metrorex, un graffitti uriaș la metrou, chiar în stația Ștefan cel Mare. Reprezentarea artistică îl înfățișează pe fostul canoist în timp ce vâslește într-un cadru abstract, într-o clepsidră a timpului, alături de soare și lună. Parcă merită să aștepți metroul la Ștefan cel Mare, nu?

Ai putea să citești și despre asta: Ivan Patzaichin și visul său care s-a înecat în Dâmbovița. Cum a vrut „Amiralul” să facă Bucureștiul mai frumos

Mural în Stația de metrou Ștefan cel Mare. sursă foto: realitatea.net

Ivan Patzaichin, o adevărat legendă a României

Marele campion român Ivan Patzaichin s-a stins din viață la 71 de ani, în data de 5 septembrie 2021. Acesta a dus timp de trei luni o luptă sfâșietoare cu o boală necruțătoare.

Acesta a fost plâns de o țară întreagă, iar numeroase personalități din România și din lume i-au adus un ultim omagiu.

În data de 16 septembrie, Metrorex a așezat o placă comemorativă la intrarea în stația de metrou Ștefan cel Mare, cea de peste drum de Stadionul Dinamo. Tot acolo, cel mai valoros canoist din istoria României are și o statuie. Ivan Patzaichin a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare.

În interviurile luate de-a lungul timpului legendarul sportiv a povestit cum a început să practice sportul la Tulcea, de mic copil. La vârsta de 18 ani a fost transferat la secţia de kaiac-canoe a clubului Dinamo, unde a reuşit o carieră sportivă incredibilă.

Ivan Patzaichin a câștigat, de-a lungul carierei, numeroase premii și medalii. Marele sportiv a fost cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984. De asemenea, are numeroase medalii de bronz și argint.

Cookies