FOTO & VIDEO | Cazinoul din Constanța a fost parțial descoperit. În ce stadiu se află lucrările și cine a fost prezent la eveniment

19 aug. 2022
913 Afișari
FOTO & VIDEO | Cazinoul din Constanța a fost parțial descoperit. În ce stadiu se află lucrările și cine a fost prezent la eveniment
FOTO & VIDEO | Cazinoul din Constanța a fost parțial descoperit. În ce stadiu se află lucrările și cine a fost prezent la eveniment. Sursa foto: Info Sud-Est

Cazinoul din Constanța, una dintre clădirile-simbol ale orașului Constanța și ale țării, a fost parțial descoperit vineri dimineață, fațada superioară a clădirii fiind finalizată. Evenimentul a fost marcat prin vizita mai multor oameni politici, precum ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, primarul Constanței, Vergil Chițac sau președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. Cheltuielile lucrărilor de până acum se ridică la circa 90 de milioane de lei iar autoritățile estimează că lucrările vor fi gata la finalul anului viitor.

Sursa foto: Info Sud-Est
Sursa foto: Info Sud-Est

Cazinoul din Constanța a fost parțial descoperit vineri dimineață, în cadrul unui eveniment la care au participat mai mulți reprezentanți ai autorităților locale dar și politicieni, toți doar din partea PNL – la eveniment nu au fost prezenți reprezentanți din partea PSD sau USR, deși contractul de reabilitare a Cazinoului a fost semnat în timpul primarului social-democrat Decebal Făgădău, lucrările fiind începute tot atunci, conform G4media.

 

MUST READ: Cazinoul din Constanța, locul unde jucau la ruletă bucureștenii din Micul Paris. Ce a fost și ce-a ajuns simbolul vechiului Tomis

 

Cazinoul din Constanța a fost parțial descoperit. Primele imagini

La eveniment au participat ministrul Dezvoltării Cseke Attila (UDMR), primarul Vergil Chițac, președintele CJ Mihai Lupu, prefectul PNL Silviu Coșa, vicepreședintele PNL Stelian Gima și lista poate continua.

Sursa foto: Info Sud-Est
Sursa foto: Info Sud-Est

Lucrările la Cazinoul din Constanța au ajuns la un grad de completare de circa 57%, ministrul Dezvoltării declarându-se mulțumit de stadiul lucrărilor dar și de modul în care constructorul le efectuează.

„Avansăm frumos, antreprenorul lucrează pe calitate, avem foarte multă răbdare și se muncește zi de zi. Termenul aflat în vigoare este sfârșitul lunii martie 2023, dar în mod sigur se va mai ajusta. S-a descoperit necesitatea unor lucrări suplimentare, turnurile nu au mai putut fi reabilitate, ci au fost reconstruite complet. Sunt în continuare provocări importante, care necesită o flexibilizare a termenului de execuție. Dar cel mai important este ca, în final, să avem o lucrare de calitate. Vom acorda o atenție sporită pentru această investiție și vom căuta soluții legale și tehnice pentru a o termina și dacă va fi nevoie în mod cert vom asigura și finanțare suplimentară”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

La începutul verii, lucrările erau terminate în proporție de peste 55%, în conformitate cu estimările și termenii din contract. Totuși, atunci încheierea lucrărilor era estimată pentru data de martie 2023, după cum era anunțat și la momentul începerii lucrărilor. În prezent autoritățile iau însă în calcul ajustarea termenului de execuție până la finalul anului 2023.

Sursa foto: Info Sud-Est
Sursa foto: Info Sud-Est

Cazinoul din Constanța este restaurat de o asociere de companii

Restaurarea Cazinoului din Constanța este realizată de asocierea Aedificia Carpați – Remon Proiect – Profesiona Construct Proiiect ARE și Tehnoinstal, conform licitației organizate de Compania Națională de Investiții, licitație lansată la data de 23 mai 2019, lucrările fiind începute la data de 15 ianuarie 2020.

Potrivit inginerului de la Aedificia Carpați, Petre Badea, lucrările ar putea fi îngreunate de faptul că viitoarele contracte rezultate din prelungirea termenului de predare ar putea fi preluate de alte firme.

„Nu mai vorbim de situația în care în procedura de achiziție s-ar interfera și alți participanți mai puțin cunoscători ai situației reale, care ar putea bloca pe termen lung finalizarea acestui obiectiv (…) Sunt spații unde se refac integral finisajele și decorațiile (pe zonele afectate de consolidare). Vă imaginați că, în urma procedurii de licitație, se poate ajunge la situația ca noi să executăm finisaje și decorații pe trei pereți într-un salon și eventualul câștigător să execute aceste lucrări pe celălalt perete. Cine controlează dacă procedurile, rețetele, materialele, tehnica de lucru sunt aceleași pentru întreaga încăpere”, a explicat Petre Badea pentru ZIUA de Constanța, conform G4media.

Costul lucrărilor de până acum se ridică la 90 de milioane de lei, cu mult peste estimările inițiale de 44,9 milioane de lei plus TVA, deoarece Cazinoul se afla într-o stare avansată de degradare, mult mai avansată decât arătau expertizele, fapt care a dus la refacerea multor elemente ce trebuiau să fie doar restaurate conform estimărilor inițiale.

CITEȘTE ȘI: 

ALERTĂ | Un polițist aflat în timpul liber a accidentat o femeie în Popești Leordeni. Femeia a murit la spital

Tone de deșeuri de-a valma, plus transporturi ilegale de gunoaie în Sintești, Ilfov. Garda de Mediu a fost în control | FOTO

Cookies