Vântul puternic face și azi pagube în București. Un copac înalt de câțiva metri, rupt de rafalele de vânt, se rezeamă de un alt arbore, deasupra unei mașini, blocând accesul pe un trotuar din București. Copaci căzuți mai sunt și pe Calea Crângași și pe Strada Dinu Vintillă.
Meteorologii au prelungit atenționarea de cod galben de vânt puternic, zeci de astfel de situații fiind raportate și marți seară.
Pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov-Radare, Filtre” un internaut avertizează un șofer în privința unui copac smuls de vânt, care stă să cadă peste mașina sa. Un pericol este și pentru pietoni, având în vedere că arborele poate cădea în orice clipă, iar gardul care împrejmuiește blocul din imagine este instabil.
Pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov” mai mulți șoferi informează că vântul a doborât copaci și pe alte străzi din București, după cum urmează:
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit atenționarea de cod galben de vânt puternic până joi, 26 decembrie, la ora 20. Zonele afectate sunt Muntenia, Dobrogea, centrul și sudul Moldovei.
În Muntenia, Dobrogea, precum și în centrul și sudul Moldovei vântul va avea intensificări, cu rafale de 50…70 km/h.
Pompierii au gestionat, marți, 24 decembrie, 116 intervenții în București și Ilfov pentru îndepărtarea efectelor vântului puternic, fiind înregistrate 71 de cazuri de autoturisme avariate de copaci rupți.
Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISUBIF), în București s-a intervenit în 92 de cazuri:
În Ilfov, pompierii au intervenit în 24 de cazuri, dintre care 15 copaci degajați, patru elemente de construcție desprinse și cinci cazuri de acumulare de apă, în urma cărora au fost avariate două autoturisme, potrivit unui comunicat transmis de Agerpres.
ISU le recomandă cetățenilor să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție, să oprească activitățile desfășurate în teren deschis sau la înălțime, să închidă ferestrele locuințelor și să nu atingă stâlpii sau conductoarele de electricitate căzute la pământ.
Te-ar mai putea interesa și: