FOTO | Următoarele zone verzi de pe lista lui Ciucu: Favorit, Orizont, Valea Oltului și Piața Drumul Taberei își schimbă aspectul, după ”săpăturile” de pe Buclă

26 sept. 2022
11225 Afișari
FOTO | Următoarele zone verzi de pe lista lui Ciucu: Favorit, Orizont, Valea Oltului și Piața Drumul Taberei își schimbă aspectul, după ”săpăturile” de pe Buclă

Primăria Sectorului 6, Banca Mondială și UrbanizeHub au colaborat pentru realizarea unui Ghid de Regenerare Urbană, care va remodela zonele din toate cartierele de blocuri ridicate în perioada comunistă în Sectorul 6. Urmează reamenajări în administrația condusă de primarul Ciprain Ciucu, după zonele verzi, trotuarele și aleile refăcute în ”Buclă” – Valea Ialomiței.

”Nu vizează schimbări majore, șantiere, lucrări ample și costisitoare. În schimb, vine cu idei ingenioase de amenajări punctuale, pe zone mici din sector. Mici, dar multe și care fac diferența.”, anunță Primăria Sectorului 6.

Concret, ghidul conține soluții de amenajare a trotuarelor, bulevardelor, străzilor rezidențiale, intersecțiilor, identifică cele mai potrivite zone de plantare a copacilor, cum ar trebui să fie iluminatul public sau ce materiale trebuie utilizate în cadrul acestor amenajări.

Toate aceastea au fost identificate în urma unei analize pe teren și după discuții cu locatarii. Spre exemplu:

  • În zona ORIZONT, a fost propusă crearea unor spații de recreere în apropierea stațiilor de transport public și dotarea cu mobilier stradal și vegetație.

 

  • În zona PIEȚEI DRUMUL TABEREI (FOSTA MOGHIOROȘ), se dorește un spațiu de relaxare pentru persoane vârstnice și o zonă pietonală deschisă.

 

  • Una dintre dorințele locuitorilor din „BUCLĂ” a vizat creșterea dotărilor comerciale. Astfel, a fost propusă crearea unei piețe de weekend pe spațiul unor locuri de parcare.

 

  • La FAVORIT, propunerile au vizat amenajarea unor spații de relaxare între blocuri.

 

  • În zona VALEA OLTULUI a fost propusă amenajarea unui spațiu de calitate în proximitatea unor dotări comerciale și de transport. Conține băncuțe, zone dedicate animalelor de companie și spații drăguțe, cu vegetație. Propunerea ține cont de viitoarea configurație a străzii Prelungirea Ghencea.

Acestea sunt doar câteva propuneri, iar Cartierul Drumul Taberei este doar un exemplu, o zonă de studiu pilot. Însă ideile și principiile de amenajare expuse aici vor fi aplicate și în alte cartiere.

”Tocmai de aceea, în următoarea perioadă vor avea loc întâlniri cu reprezentanții departamentelor din Primărie, pentru a dezbate acele bune practici de regenerare urbană și a le aplica în continuare, în tot sectorul.”, mai precizează Primăria condusă de primarul Ciprian Ciucu care promite să-i țină pe locuitori la curent cu investițiile propuse

Imagini postate de Primăria Sectorului 6 cu transformarea sectorului:

 

Cookies