FOTO | Un trotuar din București stă „găurit” de luni de zile, iar o mămică nu știe unde să mai depună sesizare. Este obligată să meargă cu căruciorul pe stradă: „Nu s-au luat măsuri”

09 aug. 2023
1658 Afișari
FOTO | Un trotuar din București stă „găurit” de luni de zile, iar o mămică nu știe unde să mai depună sesizare. Este obligată să meargă cu căruciorul pe stradă: „Nu s-au luat măsuri”
FOTO | Un trotuar din București stă „găurit” de luni de zile, iar o mămică nu știe unde să mai depună sesizare. Este obligată să meargă cu căruciorul pe stradă: „Nu s-au luat măsuri”. Sursa foto: Căsuța Oliviei

De luni de zile, o mămică se chinuie să meargă cu căruciorul pe un trotuar din Sectorul 1 al Capitalei, pentru că, în ciuda sesizărilor depuse, autoritățile nu au luat măsuri.

„De 5 luni mă chinui să merg cu copilul, în căruț, pe un trotuar găurit”

În luna martie a anului 2023, pe strada Siriului din Sectorul 1 au avut loc lucrări de alimentare cu energie electrică. După finalizarea acestora, în trotuar a rămas o mare gaură, provocându-le pietonilor și, mai ales, mămicilor cu cărucioare sau persoanelor cu dizabilități, disconfort.

O mămică a văzut că lunile trec, iar trotuarul rămâne „găurit”. Femeia a spus că de 5 luni se chinuie să meargă cu copilul care se află în cărucior pe drumul respectiv:

Locuiesc în Sectorul 1, București, și de 5 luni de zile mă chinui să merg cu copilul, în căruț, pe un trotuar care a fost găurit de Primărie de la un capăt la altul și lăsat așa. Vinovații? Nu știu exact: Primărie, ADP, consiliul local, fiecare găsește alt vinovat.”

Văzând că problema nu se rezolvă și că e nevoită să meargă cu căruțul pe partea carosabilă, femeia a depus o sesizare la Administrația Domeniului Public Sector 1, pe data de 7 aprilie 2023.

Sesizare ADP luna aprilie
Sesizare ADP luna aprilie. Sursa foto: Căsuța Oliviei

Mai jos, o imagine cu trotuarul în luna aprilie:

Trotuarul de pe strada Siriului în luna aprilie
Trotuarul de pe strada Siriului în luna aprilie. Sursa foto: Căsuța Oliviei

După o lună, ADP i-a răspuns, spunându-i că sesizarea a fost închisă cu rezoluția favorabilă.

Problema tot nu s-a rezolvat, iar, în luna iunie, mămica a depus o nouă sesizare la ADP. Singurul lucru diferit la trotuar a fost că în luna iunie era înconjurat de garduri roșii, dar reparat nu.

Trotuarul din Sectorul 1 în luna iunie
Trotuarul din Sectorul 1 în luna iunie. Sursa foto: Căsuța Oliviei

Mămica și-a încercat norocul și pe Facebook

În ciuda sesizărilor făcute, situația nu a fost rezolvată, iar trotuarul a rămas la fel de găurit. Mămica s-a gândit să își încerce norocul și pe Facebook și a adăugat comentarii la mai multe postări ale Primăriei Sectorului 1.

PS1 i-a transmis femeii că sesizările ei au fost trimise către ADP.

Mămica și-a povestit toată această experiență pe blogul „Căsuța Oliviei” și a încărcat un clip video pe Youtube, în speranța că va atrage atenția autorităților și că, după lungi așteptări, problema va fi rezolvată.

Te-ar putea interesa și:

Cookies