FOTO | Un șofer inimos din București a salvat o familie de albine care s-a stabilit la roata mașinii sale. Spoiler: cauciucurile au scăpat tefere

04 iun. 2024
1400 afișări
FOTO | Un șofer inimos din București a salvat o familie de albine care s-a stabilit la roata mașinii sale. Spoiler: cauciucurile au scăpat tefere
FOTO | Un șofer inimos din București a salvat o familie de albine care s-a stabilit la roata mașinii sale. Spoiler: cauciucurile au scăpat tefere. Sursa foto: Facebook / Patrula Apicolă Urbană

Imaginile zilei din București vin de la… roata unei mașini, unde o familie mare de albine a decis că e cel mai bun loc să își construiască stup, in spațiul dintre aripă și cauciuc. Șoferul mașinii a decis să salveze mulțimea de albine și a chemat Patrula Apicolă Urbană pentru a pune albinele la siguranță, într-un stup amenajat corespunzător (Spoiler: cauciucul a scăpat teafăr și nevătămat!).

Ce faci dacă te trezești într-o bună zi când vrei să pleci la muncă cu ditamai mormanul de albine care și-au făcut stup chiar în aripa de la mașina ta, în spațiul dintre caroserie și roată? În mod ideal, suni la Patrula Apicolă Urbană și îi chemi să le îndepărteze în siguranță, așa cum a făcut șoferul autoturismului Honda din cazul prezentat.

Un șofer inimos a salvat un stup de albine stabilit la roata mașinii sale

În loc să le facă rău, să folosească spray-uri sau să le arunce cât colo munca, cetățeanul a sunat la Patrula Apicolă Urbană și a așteptat ca aceștia să vină la fața locului cu un stup de lemn, amenajat special. Se poate vedea în imagini cum majoritatea albinelor se aflau chiar în spațiul dintre aripa mașinii și roată, însă unele au ajuns și în zona componentelor de la motor, existând riscul ca acestea să se stabilească și acolo.

Din fericire nu a fost cazul, deoarece familia mare de albine a fost mutată în timp util, astfel că bărbatul a putut să își folosească mașina în continuare iar albinele să trăiască în liniște și siguranță. Ah, da, am uitat să menționăm – niciun cauciuc nu a fost rănit în timpul acestei operațiuni!

„Au înțepat cauciucul?
Nuuu!
Un Om cu suflet mare a vrut ca această familie de Albine să trăiască. Nu a pornit la drum, ci a apelat Patrula Apicolă Urbană!
Intervenția a fost realizată de Nicușor Coman.”, a transmis Patrula Apicolă Urbană pe Facebook.

CITEȘTE ȘI

Cookies