FOTO | Un nou incident la Pasajul Unirii din București. Parbrizul unui autocar s-a spart după ce vehiculul a lovit presemnalizarea de la intrarea în tunel

20 iun. 2023
1695 Afișari
FOTO | Un nou incident la Pasajul Unirii din București. Parbrizul unui autocar s-a spart după ce vehiculul a lovit presemnalizarea de la intrarea în tunel
FOTO | Un nou incident la Pasajul Unirii din București. Parbrizul unui autocar s-a spart după ce vehiculul a lovit presemnalizarea de la intrarea în tunel | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Un nou incident a avut loc luni seară la Pasajul Unirii din București. De data aceasta, un autocar cu o înălțime mai mare de 3,5 metri și-a spart parbrizul în presemnalizarea tunelului. Din fericire, nu au existat victime.

Parbrizul unui autocar, spart de presemnalizarea de la Pasajul Unirii

Seara trecută, în jurul orei 22:30, un nou eveniment de circulație ce implică un autocar s-a produs la Pasajul Unirii.

După cum a informat un martor pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”, vehiculul și-a spart parbrizul de sus în momentul în care s-a lovit de presemnalizarea instalată la intrare în pasajul rutier din București.

Iată mesajul transmis de martor:

Ora 22:38. Un autocar de Bulgaria, înalt, și-a spart parbrizul de sus pentru că a lovit toate lanțurile de la prima barieră aflată la intrarea în Pasajul Unirii, intrarea dinspre Tineretului.

Bărbatul a mai spus și că pasagerii aflați în autocar s-au speriat în urma incidentului. Din fericire, nu au existat victime.

Parbrizul unui autocar s-a spart după ce a lovit presemnalizarea de la Pasajul Unirii
Parbrizul unui autocar s-a spart după ce a lovit presemnalizarea de la Pasajul Unirii | Sursă foto: Facebook-Info Trafic București și Ilfov

Un echipaj de poliție sta mereu la intrarea în tunel

La începutul anului, Primăria Sectorului 4 a anunțat că urma să implementeze noi măsuri de semnalizare a limitei maxime de înălțime.

Administrația publică informa ,la momentul respectiv, că scopul noilor măsuri este de a preveni pe cât posibil incidentele similare celor ce au avut loc de la redeschiderea pasajului și până în prezent.

Sistemele de presemnalizare au fost montate în luna aprilie de PS4. Chiar și așa, au mai existat vehicule cu o înălțime de peste 3,5 metri ce au trecut de ele, fără să țină cont de limita de înălțime afișată pe indicatoare. Cu puțin timp în urmă, un autocar plin de elevi a fost oprit chiar înainte să intre în Pasajul Unirii.

Un echipaj al poliției rutiere stă în permanență la intrarea în tunel, cu scopul de a opri autocarele și vehiculele înalte care trec de semnalizările de înălțime.

Pasajul Unirii a fost redeschis în toamna anului trecut. Într-o perioada de trei săptămâni, cinci accidente au avut loc în zona. Mare parte dintre vehicule au rămas blocate în poarta gabaritică. Cu toate astea, a existat și un camion ce a trecut de poartă, rămânând blocat în mijlocul tunelului.

Cel mai grav incident de la Pasajul Unirii a avut loc la finalul anului 2022. În 23 decembrie, un autocar plin de turiști greci a rămas blocat în limitatorul de înălțime montat la intrarea în tunel.

În urma acestui accident, unul dintre pasageri și-a pierdut viața.

Înainte de reabilitarea pasajului, acesta avea o înălțime de 3,85 metri. Înălțimea maximă admisă pentru vehicule era, chiar și atunci, de 3,5 metri. După lucrările realizate în vara 2022, înălțimea acestuia a fost redusă, fiind la acest moment de 3,69 metri, conform declarațiilor oficiale.

Cookies