FOTO | Un bucureștean și-a montat un blocator pe un loc de parcare netrasat din Sectorul 5. „E al lui de 30 de ani, l-a primit moștenire”

17 iul. 2023
33918 afișări
FOTO | Un bucureștean și-a montat un blocator pe un loc de parcare netrasat din Sectorul 5. „E al lui de 30 de ani, l-a primit moștenire”
FOTO | Un bucureștean și-a montat un blocator pe un loc de parcare netrasat din Sectorul 5. „E al lui de 30 de ani, l-a primit moștenire” | Sursă foto: Facebook-Ești din Sectorul 5, dacă

Pentru a se asigura că va avea unde să lase mașina în fiecare seară, un bucureștean din Sectorul 5 și-a montat un blocator, pe un loc de parcare care nu este plătit.

Din imaginile publicate pe rețetele de socializare, se observă că locul respectiv nu este nici măcar trasat.

Un bucureștean și-a montat un blocator pe un loc de parcare netrasat din Sectorul 5

Locurile de parcare din București sunt vânate de șoferi în fiecare seară. Una dintre cele mai mari probleme ale orașului este reprezentată de locurile insuficiente pentru numărul mare de vehicule din Capitală.

Toți știm cât de urat este momentul în care ajungi seara acasă și ești nevoit să mai dai 3-4 ture pe lângă bloc în căutarea unui loc de parcare.

Pentru a evita această problemă, un bucureștean din S5 a venit cu soluția „perfectă”.

Respectivul și-a montat blocator pe locul său de parcare, pentru a se asigura că nu va fi ocupat de nimeni. Două probleme nu au fost luate în caldul de acesta:

  1. Nu este loc de parcare trasat, astfel că, nu este al lui.
  2. Montarea blocatoarelor proprii nu este permisă. Acestea trebuie să fie închiriate de la Primăriei și montate de angajații instituției.

„Soluția” acestuia a fost observată de o persoană care locuiește în zonă, fotografiată, și publicată pe grupul de Facebook „Ești din Sectorul 5, dacă…”, alături de mesajul:

Încă un cetățean care încalcă legea după bunul plac. În spatele străzii Ileana Cosânzeana nr. 10, lângă punctul termic. Locurile nu sunt cu plată și nu sunt încă trasate de Primărie.

Am făcut sesizare la Poliția Locală pentru distrugerea domeniului public și montare ilegala de blocator auto. Succes!

Un bucureștean și-a montat blocator pe locul de parcare netrasat
Un bucureștean și-a montat blocator pe locul de parcare netrasat | Sursă foto: Facebook – Ești din Sectorul 5, Dacă…

Postarea a stârnit amuzamentul, dar și nemulțumirea bucureștenilor. Iată câteva dintre comentarii:

  • „Ăla e locul lui de 30 de ani, l-a primit moștenire. Hal de oameni.”
  • ”Ce oameni pârâcioși!🤣🤣🤣. Trageți niște borduri peste locul respectiv!”
  • „Eu i-aș tăia lacătul si aș parca Spark pe el zilnic🤣. Îl las și pe pană.”

Montarea blocatoarelor pe cont propriu este interzisă, chiar și persoanelor care dețin locuri pe parcare de reședință închiriate de la Primăria Sectorului 5. Pentru a putea bloca locul atunci când suntem plecați de acasă este necesară completarea unei cereri.

Blocatorul este mai apoi închiriat de la Primărie și montat de angajații acesteia pe locul de parcare de reședință.

Cookies