FOTO | Trotinetă „parcată” la înălțime, pe bara de covoare, probabil pregătindu-se pentru vreo probă de gimnastică. „Au pus-o la uscat”, se amuză un internaut

20 mai 2024
878 afișări
FOTO | Trotinetă „parcată” la înălțime, pe bara de covoare, probabil pregătindu-se pentru vreo probă de gimnastică. „Au pus-o la uscat”, se amuză un internaut
Trotinetă pusă pe bara de covoare | Sursă foto: S.M./Ai parcat ca un bou București - Facebook

Pentru a nu ocupa spațiu pe trotuar, un bucureștean a decis să „parcheze” o trotinetă pe o bară destinată pentru curățarea covoarelor.

Trotinetele abandonate la întâmplare pe străzile din București sunt un fenomen pe care toți l-am întâlnit în drumul nostru. Lăsate în mijlocul drumului, în curțile blocurilor sau pe stradă, acestea reprezintă un obstacol pentru pietoni, dar și pentru șoferi.

Un bucureștean a lăsat o trotinetă „parcată” la înălțime

După trotinete aruncate prin grădini, puse în copaci sau lăsate să înoate în Dâmbovița, a apărut și trotineta pusă pe bara de „bătut covoare”. Este vorba despre bara ce se afla prin spatele blocurilor, pe care se joacă cei mici pe timp de vară și unde, din când în când, cineva mai aduce covorul ca să-l curețe.

Probabil din dorința ce a nu ocupa spațiu pe trotuar, cineva a decis să lase o trotinetă cu care se plimbase la înălțime, pe respectiva bară de covoare. Isprava a fost observată de un bucureștean care trecea prin zonă, fotografiată și publicată pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou București”.

Iată imaginea și mesajul transmis:

Asta ce parcare mai e?🤣🤣🤣

Trotinetă pusă pe bara de covoare
Trotinetă „parcată” pe bara de covoare | Sursă foto: S.M./Ai parcat ca un bou București – Facebook

Cei care au văzut postarea au avut reacții diverse. Anumite persoane și-au arătat dezaprobarea față de asemenea comportamente, în timp ce unii s-au amuzat de situație:

  • „A parcat la ușa pomului în care stă. Nu ai ce să ceri!”
  • „Parcare aerodinamică. E pusă la uscat.”
  • „Educație…”
  • „E pusă la încărcat!”

În ultimii ani, trotinetele electrice au împânzit străzile Bucureștiului. Cu toate că sunt un mijloc de transport rapid și convenabil pentru mulți cetățeni, există și probleme ce vin la pachet cu numărul mare al acestora.

Printre dezavantaje se numără abandonarea acestora în cele mai diverse și inoportune locuri. De asemenea, lipsa de atenție și de cunoștințe de legislație rutieră a celor care folosesc trotinetele poate duce la producerea de accidente în trafic.

Conform legislației în vigoare la acest moment, parcarea trotinetelor trebuie să se facă în spații special amenajate:

Parcarea trotinetelor electrice se face pe trotuar, în zone special amenajate; staționarea/parcarea trotinetelor se va efectua suficient de departe de mașinile staționate/parcate astfel încât, în cazul unor fenomene meteorologice extreme (furtuni, vânturi foarte puternice), căderea acestora să nu poată afecta mașinile respective. 

Regulamentul privind condițiile de utilizare a trotinetelor electrice închiriate, pe domeniul public din București poate fi consultat AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies