FOTO | Treceri de pietoni supraînălțate în București, într-un sector al Capitalei, după modelul celor de Ploiești

08 iun. 2022
6813 Afișari
FOTO | Treceri de pietoni supraînălțate în București, într-un sector al Capitalei, după modelul celor de Ploiești

Treceri de pietoni supraînălțate vor apărea în Sectorul 1, în preajma școlilor, a anunțat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, proiect care face parte dintr-un plan care vizează asigurarea siguranței rutiere pe străzile traveresate de copii.

Edilul USR vorbește despre apariția a zeci de astfel de treceri care vor fi modificate, fără să le dea numărul exact.

În Sectorul 1 a fost realizată deja prima arteră cu noua zebră ridicată de la sol, pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, din apropierea Școlii Generale nr. 6. (foto articol).

Ploieștiul are, din 2018, treceri de pietoni supraînălțate, inclusiv pe marile bulevarde, lucru care i-a incomodat inițial pe șoferii care nu erau atenți la limita de viteză și plonjau când treceau peste ele.

În Sectorul 1, planul privind siguranța rutieră prevede:

  • limitarea vitezei autovehiculelor la 30 de km/h pe unele străzi secundare – au fost amplasate deja indicatoare rutiere pe zeci de străzi,
  • montarea de limitatoare de viteză pe 330 de străzi aflate în administrarea Sectorului 1,
  • supraînălțarea trecerilor de pietoni de lângă școli,
  • modernizarea intersecțiilor periculoase, inclusiv cu semaforizare la comandă,
  • organizarea de campanii de prevenție,
  • aplicarea strictă a Codului Rutier etc.

Armand spune că execuția acestei treceri pentru pietoni supraînălțate implică adaptarea trotuarelor la cota existentă a acesteia, precum și amplasarea a două guri de scurgere care să asigure scurgerea apelor în lungul străzii.

Postarea integrală a primarului Sectorului 1 Clotilde Armand:

„Am demarat lucrările pentru supraînălțarea mai multor zeci de treceri de pietoni situate în apropierea unităților de învățământ preuniversitar din Sectorul 1.

De la începutul anului 2022, implementăm un plan coerent de siguranță rutieră care cuprinde printre altele: limitarea vitezei autovehiculelor la 30 de km/h pe unele străzi secundare – au fost amplasate deja indicatoare rutiere pe zeci de străzi, montarea de limitatoare de viteză pe 330 de străzi aflate în administrarea Sectorului 1, supraînălțarea trecerilor de pietoni de lângă școli, modernizarea intersecțiilor periculoase, inclusiv cu semaforizare la comandă, organizarea de campanii de prevenție, aplicarea strictă a Codului Rutier etc.

Fotografiile sunt de pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, din apropierea Școlii Generale nr. 6. Execuția acestei treceri pentru pietoni supraînălțate a implicat adaptarea trotuarelor la cota existentă a acesteia, precum și amplasarea a două guri de scurgere care să asigure scurgerea apelor în lungul străzii.”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, se află, în ultima vreme, într-o campanie de informare în care avertizează că mașinile parcate neregulamentar pe trotuare, spații verzi sau intersecții, vor fi ridicate de serviciul ADP Sector 1. De altfel, informația viralizată în București a fost ridicarea unui Ferrari, în această săptămână, de pe trecerea de pietoni. Subiectul a suscitat zeci de reacții, inclusiv al unui alt primar de sector, Ciprian Ciucu.

Îți recomandăm și:

Cookies