FOTO | Transfăgărășan, cel mai frumos și mai spectaculos drum din țară, e deschis de azi. Dacă ai chef de aventură, ai grijă că pot fi urși pe marginea șoselei

07 iun. 2024
489 afișări
FOTO | Transfăgărășan, cel mai frumos și mai spectaculos drum din țară, e deschis de azi. Dacă ai chef de aventură, ai grijă că pot fi urși pe marginea șoselei
FOTO | Transfăgărășan, cel mai frumos și mai spectaculos drum din țară, e deschis de aszi. Dacă ai chef de aventură, ai grijă că pot fi urși pe marginea șoselei | Sursa foto: Agerpres

De azi, putem circula din nou pe Transfăgărășan, cel mai frumos și mai spectaculos drum din țară care, în sezonul rece, este închis traficului din cauza pericolului de avalanșe, dar şi a stratului foarte mare de zăpadă care se așterne pe șosea.

FOTO | Transfăgărășan, cel mai frumos și mai spectaculos drum din țară, e deschis de aszi. Dacă ai chef de aventură, ai grijă că pot fi urși pe marginea șoselei
Sursa foto: Agerpres

Circulația rutieră a fost redeschisă  între Bâlea Lac (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeş), dar doar pe timpul zilei, după cum a anunțat, printr-un comunicat citat de Agerpres, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Din 7 iunie, începând cu ora 07,00, se deschide circulaţia pe Transfăgărăşan, inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) şi Piscul Negru (AG). Precizăm că circulaţia va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 07,00 – 21,00, iar în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiţii de siguranţă.

Putem merge iar cu mașina pe Transfăgărășan, dar trebuie să fim atenți la urși

De asemenea, șoferii sunt avertizați că, vara asta, pot întâlni pe drum mai mulți urși ca de obicei:

Vă recomandăm să circulaţi cu atenţie, mai ales având în vedere că anul acesta a crescut numărul urşilor care se deplasează şi chiar staţionează pe partea carosabil.

Turiştii mai pot parcurge şi cu telecabina distanţa dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.

FOTO | Transfăgărășan, cel mai frumos și mai spectaculos drum din țară, e deschis de aszi. Dacă ai chef de aventură, ai grijă că pot fi urși pe marginea șoselei
Lacul glaciar Bâlea | Sursa foto: Agepres

„Drumul printre nori”, o călătorie pe un traseu superb

Considerat cel mai frumos și mai spectaculos traseu din România, Transfăgărășanul are o lungime de aproximativ 150 km și face parte din DN 7C, drum ce începe din județul Argeș, în satul Bascov, și se intersectează cu DN1, lângă comuna Cârțișoara, între Sibiu și Brașov.

A fost construit între aniii 1970-1974, iar construcția lui a durat 4 ani, timp în care și-au pierdu viața câteva zeci de oameni care au muncit la el.

Drumul trece prin fața hidrocentralei Vidraru, apoi urcă spre Cetatea Poenari, ajunge pe Barajul Vidraru, trece de trei tunele scurte, trece de baraj și lasă în partea stângă Lacul Vidraru, ajungând la Cascada Capra.

De la de la Capra la Bâlea Lac se ajunge printr-un tunel de aproximativ 887 de metri – Tunelul Bâlea, cel mai lung din România. Este un tunel iluminat electric, ventilat natural și are o înălțime de aproximativ 4,4 m, lățime de 6 m și un trotuar de un metru.

De la București până pe Transfăgărășan sunt 213 km. Un traseu mult recomandat până la „Drumul dintre Nori „este  pe autostrada București-Pitești. De la Bascov, se intra pe DN 7, apoi ruta Curtea de Argeș – Corbeni – Arefu.

Cookies