FOTO | Terasa de pe zebră e pe Calea Victoriei. Stai la masă, îți bei cafeaua și te ridică un bucureștean care vrea să traverseze strada

02 iun. 2024
24048 afișări
FOTO | Terasa de pe zebră e pe Calea Victoriei. Stai la masă, îți bei cafeaua și te ridică un bucureștean care vrea să traverseze strada
FOTO | Terasa de pe zebră e pe Calea Victoriei. Stai la masă, îți bei cafeaua și te ridică un bucureștean care vrea să traverseze strada | Sursă foto: poartancasa - r/bucuresti

Un local aflat pe Calea Victoriei și-a extins terasa în așa fel încât au ajuns cu mesele aproape pe trecerea de pietoni. Cei care vor să traverseze sunt nevoiți să sară peste mese și scaune pentru a ajunge pe zebră.

Pe Calea Victoriei, un local și-a pus terasa aproape pe trecere

Atunci când Calea Victoriei este pietonală, localurile aflate în zona respectivă sunt pline ochi de oameni care vor să găsească o masă, să bea o cafea și, eventual, să mănânce un prânz sau o cină în centrul orașului.

Cum pe perioada verii artera este închisă în aproape fiecare weekend, patronii localurilor din zonă au început să practice „extinderea teraselor”, ocupând în anumite situații aproape tot trotuarul. O astfel de situație a fost observată pe un trecător, la intersecția dintre Calea Victoriei și Strada George Enescu.

Acesta a făcut o fotografie, iar imaginea a fost publicată pe Reddit, alături de mesajul:

Ok, e Calea Victoriei închisă, da’ ăștia cu cârciumile n-au nici un pic de decență.

Calea Victoriei
Calea Victoriei | Sursă foto: poartancasa – r/bucuresti

În secțiunea de comentarii, oamenii și-au exprimat nemulțumirea față de extinderea terasei, cu toate că în această perioadă, pe timp de weekend, Calea Victoriei este închis pentru mașini. Iată câteva dintre comentarii:

  • „Chiar ieri seară am făcut un sir indian printre scaunele alea.”
  • „Victoriei a devenit așa o mizerie din cauza că se încalecă mesele cu pietonii. Ori închis permanent și transformat în pietonală, ori ar trebui restrânse mesele și scaunele.”
  • „O mizerie! La fel ca băieții aia de scot grătarul la poartă.”

De asemenea, au existat persoane care au observat că în situația în care te așezi la ultima masă, ești nevoită să stai cu capul foarte aproape de un coș de gunoi:

  • „Aș vrea să vad câți se vor așeza pe scaunul unde stai cu capul lângă cos, și după se plânge când oamenii aruncă gunoaie sau sting țigările și cade scrumul aprins.”
  • „Când stai la masa din dreapta poți să îți arunci guma direct în coș.”

Pentru a pune o terasă sezonieră pe domeniul public este necesară obținerea unui aviz de la PMB. Acesta se aprobă în ordine depunerii actelor, fără a fi realizată licitație.

Atunci când avizul este primit, agentul economic se obligă să respecte amplasamentele aprobate:

Să respecte strict amplasamentele aprobate pentru terasele sezoniere, atât ca suprafață cât și ca dimensiuni și poziție.  

Acest lucru înseamnă că localurile nu au voie să extindă sau să mute terasele pe care le au pe timp de vară.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies