FOTO | Spitalul Public din Sectorul 6 intră în linie dreaptă. Va costa 145 mil. euro și va fi primul spital generalist ridicat în București în ultimii 45 de ani

06 iun. 2024
4731 afișări
FOTO | Spitalul Public din Sectorul 6 intră în linie dreaptă. Va costa 145 mil. euro și va fi primul spital generalist ridicat în București în ultimii 45 de ani
FOTO | Spitalul Public din Sectorul 6 intră în linie dreaptă. Va costa 145 mil. euro și va fi primul spital generalist ridicat în București în ultimii 45 de ani. Sursa foto: Primăria Sector 6

Spitalul Public din Sectorul 6 a fost aprobat azi spre înființare de către Executiv. Clădirea va fi dotată cu 300 de paturi și o gamă variată de aparatură modernă, și va costa circa 145 de milioane de euro. Jumătate din această sumă a fost împrumutată de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în timp ce cealaltă jumătate a sumei ar urma să fie obținută din fonduri europene și/sau guvernamentale. Potrivit primelor estimări, acest spital de pe Bulevardul Timișoara nr. 101E va fi gata în circa 3 – 4 ani.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a aprobat joi, 6 iunie, hotărârea pentru înființarea Spitalului Public din Sectorul 6, situat pe Bulevardul Timișoara nr. 101E. Astfel, Spitalul devine personalitate juridică de sine stătătoare, fapt necesar pentru a se putea începe lucrările și pentru a putea atrage fonduri guvernamentale și europene pentru a obține suma necesară.

„Aprobăm azi înfiinţarea spitalului public al Sectoului 6. Vorbim de o unitate cu peste 300 de paturi şi servicii medicale moderne. Este o investiţie de peste 145 de milioane de euro, jumătate din sumă este împrumutată de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Îl felicit pe domnul primar Ciprian Ciucu!”, a transmis Marcel Ciolacu.

Spitalul Public din Sectorul 6 intră în linie dreaptă

Contractul de finanțare a jumătate din costul lucrărilor a fost semnat săptămâna trecută, având o valoare de 72,9 milioane de euro, sumă provenită de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. De asemenea, instituția a oferit municipalității încă două milioane de euro, sumă nerambursabilă, care va fi folosită pentru asistență tehnică.

Spitalul va acoperi o suprafață de peste 33.000 metri pătrați și va costa 145,8 milioane de euro, jumătate din sumă venind de la BDCE, în timp ce cealaltă jumătate va veni din fonduri europene sau fonduri de la bugetul local și de stat. Spitalul Public din Sectorul 6 va fi primul spital generalist de stat construit în București din 1979.

Nu în ultimul rând, spitalul va fi dotat cu 307 paturi, șapte săli de nașteri, opt săli de operații, opt secții (Cardiologie, Neurologie, Obstetrică & Ginecologie, Unitate de Terapie Intensivă adulţi, Unitate de Terapie Intensivă Neonatologie, Medicină internă, Neonatologie şi Chirurgie), clinică de recuperare, farmacie cu circuit închis și laboratoare interne, printre altele.

Potrivit autorităților, data estimativă pentru terminarea lucrărilor și darea în funcțiune a Spitalului Public din Sectorul 6 va avea loc în jurul anului 2027-2028.

CITEȘTE ȘI

Cookies