FOTO | Șinele de tramvai din București, un pericol pentru călători. Podeaua unui autobuz STB a fost străpunsă de o bucată din calea de rulare

18 iun. 2023
857 afișări
FOTO | Șinele de tramvai din București, un pericol pentru călători. Podeaua unui autobuz STB a fost străpunsă de o bucată din calea de rulare
FOTO | Șinele de tramvai din București, un pericol pentru călători. Podeaua unui autobuz STB a fost străpunsă de o bucată din calea de rulare | Sursă foto: Facebook- STB Tribuna angajatilor

Șinele de tramvai din București continua să fie un pericol pentru șoferi și pentru călătorii din mijloacele de transport in comun. În noapte de vineri spre sâmbătă, o șină ruptă a intrat prin podeaua unui autobuz care circula pe linia de noapte N109.

Podeaua unui autobuz STB a fost străpunsă de o bucată din șină de tramvai

Călătorii din mijloacele de transport în comun sunt puși în pericol din cauza stării de degradare în care se află șinele de tramvai din București.

În noapte de 16 spre 17 iunie 2023, în podeaua autobuzului numărul 6462 a pătruns un cornier de la șina de tramvai.

Din fericire, nici un cetățean nu a fost rănit, autobuzul STB circulând pe linia de noapte N109. În acestea nu se aflau foarte mulți călători la momentul producerii accidentului. Autobuzele acestei linii sunt obligate să circule pe linia de tramvai.

Imaginile cu podeaua autobuzului perforată au fost publicate pe grupul de Facebook „STB Tribuna angajaților”. Iată mesajul transmis:

Din aceasta cauză este posibil ca șoferul să nu mai riște și să nu mai circule pe șina de tramvai.

Vă informez că noaptea trecută (16/17.06.2023), autobuzul nr. 6462, a circulat în linia N109, pe linia de tramvai, fiind condus de către colegul nostru.

În podeaua autobuzului a pătruns un cornier de la șina de tramvai.

Mulți colegi m-au sesizat anterior despre posibilitatea producerii unui astfel de eveniment și refuză să mai lucreze pe liniile de tramvai, pentru a nu fi responsabili pentru viața călătorilor.

Vă informez că, răspunderea/culpa pentru un astfel de evenimente ne aparține. Șoferii sunt responsabili pentru siguranța călătorilor și nu suntem obligați să circulăm pe linia de tramvai, unde există sectoare de drum ce pun în pericol siguranța călătorilor, până la remedierea situației.

Podeaua unui autobuz străpunsă de șina de tramvai
Șinele de tramvai din București, un pericole pentru călători. Podeaua unui autobuz STB a fost străpunsă de o bucată de șină de tramvai | Sursă foto: Facebook-STB Tribuna angajaților

Primăria Capitalei vrea să repare șinele din București

Un total de 50 de kilometri de linie de tramvai din București urmează să intre într-un amplu proces de reparare și de modernizare. Lucrările, pe care PMB urmează să le execute, vizează mai multe zone importante ale orașului.

Lucrările de reabilitare vor fi realizate în următoarele termene: 6 luni – pentru proiectare și 12 luni – pentru execuție. Acestea se aplică pentru fiecărui lot în parte.

Liniile pe care urmează să fie efectuate lucrări de modernizate pot fi văzute în articolul:

Cookies