FOTO | S-au copt fructele de papaya, cireșele braziliene și portocalele în serele exotice din Parcul Drumul Taberei

28 apr. 2022
665 Afișari
FOTO | S-au copt fructele de papaya, cireșele braziliene și portocalele în serele exotice din Parcul Drumul Taberei

În serele exotice din Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 au rodit cireșul brazilian, portocalii, dar și arborii de cafea și de papaya. Și în curând, bananierii vor fi vedetele, anunță Primăria Sectorului 6.

Nu mai puțin de 4.000 de exemplare, din 300 de specii, cresc aici încă din 2019. Cea mai longevivă plantă este adusă din Grecia, un măslin care are 300 de ani.

În aproape trei ani, florile, arbuștii, cactușii, palmierii și alte soiuri aduse de pe continente îndepărtate s-au dezvoltat și fac fructe.

Aici sunt șapte pavilioane, cu temperaturi și umiditate diferite, ce adăpostesc plante specifice zonelor tropicale, mediteraneene, deșertice și ecuatoriale.

Toate au nevoie de atenție și îngrijire specială, astfel că lunea și marțea serele sunt închise, iar inginerii horticultori se ocupă doar de ele. În restul zilelor, sunt și ghizi pentru vizitatori: fie că sunt elevi și studenți ce vin alături de profesori, ori simpli iubitori de frumos.

Serele exotice se vizitează gratuit

Carmen Păun este unul dintre ghizi și spune că serele exotice ale Primăriei Sectorului 6 îi atrage chiar și pe turiștii străini veniți din Europa, Asia și America, fiind singurele din București.

Acestea sunt deschise de miercuri până vineri, între orele 10.00-19.00, iar în weekend, de la 9.00 la 15.00, inclusiv duminică, de 1 mai.

Accesul vizitatorilor se face în grupuri de maximum 12 persoane, fără programare, iar intrarea este gratuită.

Fotografii difuzate de Primăria Sectorului 6

Îți recomandăm și:

 

 

Cookies