FOTO | „Putin este în război cu copiii”. Ministrul de Externe al Ucrainei spune că mai mulți copii au fost arestați la Moscova

02 mart. 2022
464 Afișari
FOTO | „Putin este în război cu copiii”. Ministrul de Externe al Ucrainei spune că mai mulți copii au fost arestați la Moscova
FOTO | „Putin este în război cu copiii”. Ministrul de Externe al Ucrainei spune că mai mulți copii au fost arestați la Moscova | Sursă foto: Facebook-Alexandra Arkhipova

Dmytro Kuleba, ministru de Externe al Ucrainei a transmis că mai mulți copii ar fi fost arestați la Moscova. Motivul arestării acestora a fost un protest pașnic organizat la ambasada Ucrainei din Moscova.

Mai mulți copii au fost arestați la Moscova

Mesajul ministrului de Externe al Ucrainei a fost transmis de acesta pe contul personal de Twitter. În postarea făcută Dmytro Kuleba transmitea următoarele:

„Putin este în război cu copiii. Atât în Ucraina, unde lovește grădinițe și orfelinate, dar și în Rusia. David și Sofia, în vârsta de 7 ani, Matvey, în vârstă de 9 ani și Gosha și Liza, în vârsta de 11 ani și-au petrecut noaptea în spatele gratiilor în Moscova pentru că au afișat postere pe care scria „Nu Războiului”. Iată cât de speriat este omul acesta.”

Postarea inițială, de unde ministrul a preluat informația și pozele, a fost făcută de Alexandra Arkhipova. Femeia a spus că cei mici ar fi fost luați într-o dubă de către polițiștii ruși. Copiii merseseră împreună cu mamele lor la ambasada Ucrainei pentru a depune flori. Aceștia aveau cu ei și un poster pe care urmau să îl lase la tot ambasadă.

Toți au fost reținui de poliție și duși la secția Presnenskoye. Le-au fost luate și telefoanele, iar autoritățile le amenințau pe mame că cei mici vor fi luați din grija lor si puși în plasament, după cum a povestit Alexandra Arkhipova.

Într-un update făcut la postarea inițială, femeia a informat că atât mamele, cât și copiii au fost eliberați. Acum urmează să fie duși în fața unui complet de judecată.

Rusia bombardează grădinițe și orfelinate

Vineri, 25 februarie, o grădiniță din Ohtirka a fost ținta mai multor bombardamente după cum prezintă Digi24. Pavel Kuzmenko, primarul, a transmis că atacul a fost efectuat cu un sistem de rachete rusești. În urma acestora mai mulți copii au fost răniți. După acest atac, ministrul Dmytro Kuleba a acuzat Federația Rusă de „crime de război”. Sâmbătă dimineața armata rusă a distrus o altă grădiniță ce se afla în Cernihiv.

Acesta nu sunt singurele atacuri de acest gen pe care rușii l-au făcut în Ucraina. Ludmila Denisova, ombudsmanul Radei Supreme pentru Drepturile Omului, a menționat că un atac a fost făcut și asupra unui orfelinat din orașul Vorzel. În urma acestor agresiuni militare 51 de copii au fost puși în pericol. Trei din aceștia aveau probleme grave de sănătate, iar 15 erau bebeluși.

 

 

Cookies