FOTO | Puii de pescăruși cu ghete galbene aciuați în curtea unui bloc din Pajura au învățat să zboare. Au zbughit-o, probabil, să-și stabilească reședințe permanente prin oraș

08 iul. 2024
8680 afișări
FOTO | Puii de pescăruși cu ghete galbene aciuați în curtea unui bloc din Pajura au învățat să zboare. Au zbughit-o, probabil, să-și stabilească reședințe permanente prin oraș
FOTO | Puii de pescăruși cu ghete galbene aciuați în curtea unui bloc din Pajura au învățat să zboare. Au zbughit-o, probabil, să-și stabilească reședințe permanente prin oraș | Sursa foto: Rețeaua pentru Natură Urbană/A. Sterea - Facebook

Câțiva pui de pescăruși, care au căzut din cuiburile lor într-o curte de bloc din cartierul Pajura, la începutul lunii, au învățat să zboare, anunță Rețeaua pentru Natură Urbană. Organizația îi ruga pe locuitorii din zonă să-i lase în pace pentru că aceștia vor pleca singuri, ceea ce s-a și întâmplat. Oamenii nu s-au atins de ei, ba mai mult, le-au pus în câteva recipiente apă.

Câțiva pui de pescăruși din Cartierul Pajura și-au luat zborul

Puii de pescăruși cu picioare galbene (Larus michahellis) din Cartierul Pajura și-au luat zborul, după ce la începutul lunii au căzut din cuiburile lor, a informat Rețeaua pentru Natură Urbană pe pagina de Facebook,

Puii pescărușilor cu picioare galbene (Larus michahellis) din cartierul Pajura au învățat să zboare.

În urmă cu fix o săptămână vă spuneam că nu au nevoie să fie salvați și, lăsați în pace, își vor lua zborul la un moment dat.

Prima fotografie a fost făcută azi, 8 iulie, pe locul fostei colonii de pui căzuți de pe bloc. A doua fotografie e făcută pe 1 iulie, în același loc.

Fotografiile, realizate de A. Sterea, sunt următoarele:

Fotografie realizată pe 8 iulie | Sursa foto: Rețeaua pentru Natură Urbană/A. Sterea - Facebook
Fotografie realizată pe 8 iulie | Sursa foto: Rețeaua pentru Natură Urbană/A. Sterea – Facebook
Fotografie realizată pe 1 iulie | Sursa foto: Rețeaua pentru Natură Urbană/A. Sterea - Facebook
Fotografie realizată pe 1 iulie | Sursa foto: Rețeaua pentru Natură Urbană/A. Sterea – Facebook

Rețeaua pentru Natură Urbană îi informa pe locuitorii din cartierul Pajura, la începutul lunii, că nu trebuie să-și facă griji pentru puii de pescăruși. Aceștia au „căzut controlat” din cuiburile lor de pe blocuri, fiind la vârsta la care știu să dea din aripi.

Nu vă faceți griji, cele mai multe blocuri în cartierul Pajura au 4 etaje și, la vârsta lor, puii pescărușilor cu picioare galbene (Larus michahellis) știu deja să dea din aripi și să “cadă controlat”.

Așa se face că pe spațiile verzi generoase dintre blocurile din acest cartier (foarte norocos) s-au aciuat colonii de 10-12 juvenili. Părinții continuă să îi hrănească fără probleme, căderea din cuib fiind frecventă la această specie (și nu numai).

Locuitorii din zonă au înțeles acest lucru și nu i-au deranjat, ba chiar le-au pus apă pescărușilor.

Locuitorii le-au pus pescărușilor apă 🥰. E drept, de acolo mai beau și pisicile sau porumbeii.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies