FOTO | PS6: Se construiește un nou centru pentru persoane cu dizabilități. Va fi gata în anul 2025, iar beneficiari vor fi 90 de adulți cu domiciliul în S6

29 aug. 2023
286 afișări
FOTO | PS6: Se construiește un nou centru pentru persoane cu dizabilități. Va fi gata în anul 2025, iar beneficiari vor fi 90 de adulți cu domiciliul în S6
FOTO | PS6: Se construiește un nou centru pentru persoane cu dizabilități. Va fi gata în anul 2025, iar beneficiari vor fi 90 de adulți cu domiciliul în S6. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

În Sectorul 6 se va construi un nou centru pentru persoane cu dizabilități, pentru a le ajuta să se integreze mai ușor în comunitate.

Unde va fi centrul pentru persoanele cu dizabilități

Primăria Sectorului 6 a anunțat marți pe pagina de Facebook că urmează să fie construit un nou centru pentru persoane cu nevoi speciale în sector:

Construim un nou centru dedicat persoanelor cu dizabilități din Sectorul 6, pentru a le ajuta să se integreze mai ușor în comunitate și să ducă o viață independentă.”

Cu ajutorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, PS6 va ridica un centru de recuperare locomotorie, în regim ambulatoriu, pe Aleea Danaide nr. 2.

Proiectul a fost votat în Consiliul Local al Sectorului 6 luni, 28 august 2023.

Centrul va oferi intervenții specializate

Noul centru din Sectorul 6 se va numi „Constantin Brâncuși” și va oferi intervenții specializate centrate pe recuperarea neuromotorie, adaptate nevoilor individuale, identificate prin evaluare: kinetoterapie, fizioterapie, mesaj terapeutic, terapie neurofeedback (reabilitare prin stimulare cognitivă asistată de computer).

Mai mult decât atât, PS6 a mai transmis că persoanele cu nevoi speciale vor lua parte la activități de terapie ocupațională, precum și ședințe de suport emoțional și consiliere psiho-socio-medicală.

În plus, noul centru va fi dotat la standarde europene și va avea o grădină senzorială, unde pacienții vor putea face terapie prin stimulare auditivă.

Beneficiarii direcți ai acestor servicii vor fi 90 de adulți cu handicap locomotor sau neuromotor, care au suferit traumatisme, intervenții chirurgicale, accidente vasculare cerebrale, care au afecțiuni reumatismale sau alte tipuri de afecțiuni ce necesită recuperare fizică.

De menționat este faptul că doar oamenii care au domiciliul în Sectorul 6 pot fi beneficiari.

Primăria a anunțat că centrul va fi gata în anul 2025, iar investiția în acest proiect se ridică la suma de 6.728.407 lei, din care 3.342.334 lei, fără TVA, sunt eligibili pentru finanțare nerambursabilă prin PNRR.

Cum va arăta noul centru pentru persoane cu dizabilități din Sectorul 6
Cum va arăta noul centru pentru persoane cu dizabilități din Sectorul 6. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Te-ar putea interesa și:

Cookies