FOTO | PS6 a publicat primele imagini din Parcul Liniei din București. Sunt locuri de joacă, terenuri de baschet și spații verzi. Inaugurarea va avea loc pe 1 iunie

29 mai 2023
9416 Afișari
FOTO | PS6 a publicat primele imagini din Parcul Liniei din București. Sunt locuri de joacă, terenuri de baschet și spații verzi. Inaugurarea va avea loc pe 1 iunie
FOTO | PS6 a publicat primele imagini din Parcul Liniei din București. Sunt locuri de joacă, terenuri de baschet și spații verzi. Inaugurarea va avea loc pe 1 iunie. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a publicat primele imagini cu lucrările finalizate din Parcul Liniei. Parcul urmează să fie inaugurat pe data de 1 iunie 2023, de Ziua Copilului.

„Se fac ultimele lucrări la Parcul Liniei”

PS6 a postat în urmă cu puțin timp, pe pagina de Facebook, primele imagini din Parcul Liniei. Acesta este localizat în Militari, iar inaugurarea sa urmează să aibă loc joi, 1 iunie 2023.

Angajații de la Administrația Domeniului Public și Dezvoltar Urbană – ADPDU a Sectorului 6 au început să lucreze, încă de la prima oră, la ultimele lucrări ale parcului.

Unii au turnat tartan la un loc de joacă, alții au completat cu pavele o alee sau plantau flori. Toți aveau câte ceva de făcut.

La câțiva zeci de metri de terenurile de baschet, un grup de 4 muncitori montează o băncuță inedită. Printre aceștia, îl recunoaștem Lucian Mocanu, simpaticul meseriaș cu care v-am făcut cunoștință în primăvară.
Face parte din echipa Serviciului Dotare Domeniu Public, cea care confecționează, în atelier, tot felul de obiecte de mobilier urban pe care le vedeți prin sector.” a adăugat PS6
Toate băncile, suporturile de biciclete, șezlongurile, stâlpișorii de restricție auto și multe altele sunt confecționate în atelierul ADPDU al Sectorului 6.
O bancă de lemn din Parcul Liniei
O bancă de lemn din Parcul Liniei. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6
Primăria speră că bucureștenii se vor bucura de parcul care, în urmă cu ceva timp, era doar un „maidan plin de bălării”.
Tot ei își lăsă amprenta și în Parcul Liniei, pe care îl veți descoperi curând.
Să vă bucurați de el și să-l mențineți! Este o oază de verdeață într-un loc care, până nu demult, era un maidan plin de bălării.” a scris PS6
Imagini din Parcul Liniei
Imagini din Parcul Liniei. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Primarul Sectorului 6 i-a invitat pe bucureșteni la inaugurare

În urmă cu trei zile, PS6 a anunțat că, în sfârșit, Parcul Liniei este gata. Pe data de 1 iunie, bucureștenii sunt așteptați la inaugurare, în Militari.

De asemenea, Primăria a spus că Parcul Liniei este cel mai mare parc deschis în București din ’89 încoace. Acesta are 5 hectare, însă este gata doar faza I. Până la sfârșitul anului 2023, va fi gata și faza a doua, care are 2,5 hectare.

Pe 1 iunie vă aștept în parc. Va fi drăguț. Fără mare tam-tam și inaugurări faraonice. Doar un program simplu pentru cei mici.
Să nu uitați ce dezastru urban era aici. Teren industrial, contaminat, un focar de infecție.” a transmis Primăria
Cookies