FOTO | Primul pumptrack din București a fost inaugurat în acest weekend. Imagini cu proiectul asociației Zi de Bine

02 iul. 2022
1288 afișări
FOTO | Primul pumptrack din București a fost inaugurat în acest weekend. Imagini cu proiectul asociației Zi de Bine
FOTO | Primul pumptrack din București a fost inaugurat în acest weekend. Imagini cu proiectul asociației Zi de Bine. Sursa foto: Asociația Zi de Bine

Primul traseu de pumptrack din București a fost inaugurat sâmbătă, 2 iulie, în cartierul Constantin Brâncuși. Inițiativa aparține asociației Zi de Bine, care a coordonat întregul proiect și a oferit cu această ocazie un mod de distracție locuitorilor din Sectorul 6 al Capitalei.

Un cartier destinat tinerilor bucureșteni are nevoie de o mulțime de lucruri, printre care și moduri de distracție și de sport. Asociația Zi de Bine a reușit să unească aceste două nevoi într-un singur proiect – un pumptrack.

Ce este un pumptrack?

Potrivit asociației Zi de Bine, un pumptrack este „un fel de loc de joacă pentru toate vârstele. Un spațiu pentru mișcare cu piste în forme si curbe numai bune pentru copii pe biciclete, adolescenți pe skateboard-uri, adulți pe role”.

Traseul are 42 de metri de pistă, cu forme, curbe și înălțimi diferite, ideale atât pentru biciclete, skateboard-uri, role sau trotinete sport.

Asociația a explicat că eforturile precedente pentru realizarea unui proiect de acest gen au fost întâmpinate cu refuzuri.

„Nu ne convine! Păi hai să facem ceva pentru oraș, măcar pentru câțiva dintre noi să fie un pic mai bine. Hai să facem un pumptrack! Un ce? Un ceva ce n-ai văzut în orașul ăsta!” Pune mâna pe telefon și dă-i înainte până îți explodează timpanul de atâtea refuzuri, care mai de care mai justificate. Șirul oamenilor care l-au luat pe NU în brațe se oprește în Sectorul 6, unde Primăria ne transmite că are locul perfect, care fix de proiectul nostru are nevoie.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a spus că o astfel de pistă fusese improvizată din pământ de tinerii și copiii din cartier, astfel că proiectul e binevenit. Mai mult, acum se dorește realizarea de spații dedicate tinerelor și adolescentelor din zonă.

„Împreună cu Asociația Zi de Bine și Melania Medeleanu am inaugurat o pistă pumptrak în Cartierul Brâncuși, spre bucuria tinerilor și a celor mici.
De fiecare dată când am fost pe strada Valea Largă i-am văzut pe tinerii și copiii din cartier cum își improvizaseră o astfel de pistă din pământ. Când Zi de Bine a avut această inițiativă am știut exact unde trebuie.
Acum, căutăm soluții pentru a face locuri de petrecere a timpului liber și pentru tinerele fete, pentru adolesecente, adaptate nevoilor lor. Dar vorba Melaniei: mai bine să le întrebăm direct ce fel de spații își doresc, iar noi le vom proiecta în consecință”, a explicat primarul Sectorului 6.

Tot ce trebuie să știți despre cartierul Constantin Brâncuși

Cartierul Constantin Brâncuşi se află în sectorul 6 al Capitalei, vecin cu Militari şi Drumul Taberei. Până nu demult, dacă te plimbai pe acolo nu dădeai decât de terenuri agricole. Primele blocuri noi, colorate în galben şi albastru, au început să apară acum câțiva ani. Au fost construite de ANL şi cele peste 1.200 apartamente au fost date în folosinţă, cu chirie socială, de către primăria sectorului 6, tinerilor care îndeplineau anumite condiţii, printre care să aibă domiciliul şi un loc de muncă stabil pe raza sectorului 6, iar vârsta până în 35 de ani.

Dacă la început ideea era ca tinerii să stea aici câţiva ani, în care să strângă bani pentru a-şi putea cumpăra un apartament, iar apoi locuinţele să fie repartizate altora, lucrurile s-au schimbat, astfel că acum locatarii îşi pot cumpăra locuinţele, la un preţ mult mai mic decât cel al pieţei, însă cu banii jos.

Proiectul pumptrack-ului a costat circa 40.000 de euro și a fost amplasat în parc de către asociația Zi de Bine. Între timp, Primăria Sectorului 6 a pus la dispoziție spațiul și a contribuit la amenajarea zonei prin intermediul angajaților ADPDU Sector 6.

Primul pumptrack din București. GALERIE FOTO

 

Cookies