FOTO | Primăvară cu năbădăi în Sectorul 6 de București: pe de-o parte se pun flori, pe de alta dispar. Ce are de zis ADPDU Sector 6

07 mart. 2023
453 Afișari
FOTO | Primăvară cu năbădăi în Sectorul 6 de București: pe de-o parte se pun flori, pe de alta dispar.  Ce are de zis ADPDU Sector 6
FOTO | Primăvară cu năbădăi în Sectorul 6 de București: pe de-o parte se pun flori, pe de alta dispar. Ce are de zis ADPDU Sector 6. Sursa foto: Facebook/ Pentru Sectorul 6/ Bianca Boitan-Rusu

Primăvara a apărut într-o zonă a Sectorului 6, unde au înflorit primele lalele plantate. Pe de altă parte, în altă zonă a sectorului au „dispărut” plantele care înfrumusețau cartierul.

Administraţia Domeniului Public Sector 6 a spus că unul dintre obiectivele ei este să transforme sectorul într-un spațiu curat, verde și primitor.

„Lalelele plantate în Drumul Taberei”

O cetățeană a Sectorului 6 a postat pe pagina de Facebook „Pentru Sectorul 6” poze cu primele lalele înflorite din Drumul Taberei.

Primele lalele din Drumul Taberei
Primele lalele din Drumul Taberei. Sursa foto: Facebook/ Pentru Sectorul 6/ Bianca Boitan-Rusu
Flori plantate în Drumul Taberei
Flori plantate în Drumul Taberei. Sursa foto: Facebook/ Pnetru Sectorul 6/ Bianca Boitan-Rusu

La postarea femeii, printre comentarii se regăsește și ADPDU Sector 6. Administrația a scris că în sector vor fi plantate peste un milion de flori: lalele, petunii, begonii, craițe și multe altele:

Sectorul 6 prinde culoare! Peste 1 milion de flori vor da o infățișare nouă, vie și colorată, sectorului în care trăim. Lalele, petunii, begonii, crăițe, mușcate, pufulete albastru, Salvia, Verbena, Cineraria Maritima sunt doar câteva dintre soiurile care vor fi plantate în acest an pe principalele artere, în scuaruri, platbande, ronduri, jardiniere și aliniamente stradale, începând cu luna mai.

Jumătate dintre aceste flori sunt produse și îngrijite în serele proprii ADPDU Sector 6, conform spuselor ADPDU Comunicare.

Peste 4000.000 de bulbi de lalele au fost deja plantați, având scopul de a înfrumuseța zonele din Sectorul 6.

Administrația a mai spus și că își dorește un sector curat, plin de spații verzi:

Ne dorim un sector curat, bine întreținut, cu multe spații verzi, care să ne aducă împreună în plimbări relaxante și în activități care să ne facă plăcere. Nu întâmplător, unul dintre principiile clare după care ne ghidăm activitatea este acela de a îmbunătăți calitatea aerului și implicit a vieții. Recuperăm terenuri lăsate în paragină și le transformăm în adevărate oaze de verdeață.”

„Plăntuțele împrumutate din Sectorul 6”

Într-o altă zonă a Sectorului 6, o bucureșteancă a descoperit că unele plante din spațiul verde au fost „împrumutate”.

Femeia a postat pe aceeași pagină de Facebook, menționată anterior, imagini, alături de descrierea:

Bună ziua, azi am ieșit la plimabre un pic și am descoperit că la noul spațiu amenajat de pe str. Dezrobirii, vis-a-vis de Piața Gorjului, au fost „împrumutate” niște plăntuțe care aveau scopul de a ne face cartierul mai frumos. Pun și câteva poze cu zonele afectate…. Din păcate, lume multă …oameni puțini.”

Plante dispărute dintr-un spațiu verde al Sectorului 6
Plante dispărute dintr-un spațiu verde al Sectorului 6. Sursa foto: Facebook/ Pentru Sectorul 6/ Carmen Stancu
Spațiul verde din Sectorul 6
Spațiul verde din Sectorul 6. Sursa foto: Facebook/ Pentru Sectorul 6/ Carmen Stancu

ADPDU Comunicare nu a trecut cu vederea nici postarea aceasta. Administrația a comunicat că plantele vor fi replantate, deoarece lucrarea este încă în garanție:

Bună ziua! Unul dintre obiectivele instituției noastre este acela de a transforma sectorul în care locuim într-un spațiu curat, verde și primitor. Tocmai de aceea, am implementat proiecte de dezvoltare urbană, am amenajat spații de calitate, care să bucure și să ne ofere prilej bun de a petrece timp de calitate în preajma casei. Florile vor fi replantate, lucrarea fiind încă în perioada de garanție, iar instituția noastră nu va trebui să aloce fonduri suplimentare.”

Administrația a mai spus și că în urma imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, cei care au rupt plantele erau și persoane în vârstă, care nu ar trebui să recurgă la asemenea gesturi:

Imaginile surprinse de camerele de luat vederi indică, spre surprinderea noastra, și persoane în vârstă, ce nu ar trebui să recurgă la astfel de gesturi rușinoase și dezamăgitoare pentru orice cetățean al unei societăți ce se vrea modernă și civilizată.”

Te-ar putea interesa și:

Cookies