FOTO | Pompierul de la ISU Giurgiu, pasionat de frizerie, care tunde părul refugiaţilor ucraineni, în Gara de Nord

30 mart. 2022
187 afișări
FOTO | Pompierul de la ISU Giurgiu, pasionat de frizerie, care tunde părul refugiaţilor ucraineni, în Gara de Nord

La serviciu își riscă viața în misiuni periculoase, în timpul liber îi înveselește pe refugiații ucraineni din Gara de Nord, oferindu-se să le tundă părul. Pasionat de frizerie, Laurențiu, pompier la ISU Giurgiu, își folosește zilele libere pentru a face naveta la București, în Gara de Nord, ca să-i ajute pe refugiații ucraineni care tranzitează stația de cale ferată. La început a fost mai greu, povestește pompierul, pentru că nu aveau încredere în el și nu știau ce să facă, dar cu timpul au înțeles că nu-i costă nimic și că se pot tunde gratis.

Cu un scaun, o mașină de tuns și câteva pelerine, Laurențiu și-a improvizat un salon unde doar în câteva ore s-au tuns opt persoane. Pompierul s-a gândit că își poate folosi talentul pentru a le face ziua mai frumoasă copiilor și bunicilor din Ucraina și în acest fel a ajuns voluntar în Gara de Nord.

SURSA Foto: Silvi Daniela

„În curând voi absolvi un curs de frizerie. Am învățat de la cei mai pricepuți în acest domeniu și m-am gândit că ar fi o idee bună să le aduc oamenilor zâmbetul pe buze, în timp ce așteaptă în gară. Am câteva zile libere și vreau să ajut atât cât pot.

A fost puțin mai greu la început pentru că oamenii nu știau exact ce trebuia să facă pentru a se tunde, dar încet-încet și-au dat seama că nu îi costă nimic și au venit în micul meu salon improvizat.

Opt persoane am tuns doar ieri, iar astăzi, după prânz, voi merge din nou”, a povestit Laurențiu, citat de ISU Giurgiu, locul unde este pompier din 2015.

Ți-ar putea plăcea să citești și:

Cookies