FOTO | Piațeta Favorit se redeschide în această seară. Primăria S6 ar vrea să fie ca un fel de Centru Vechi din Drumul Taberei

03 iun. 2024
18194 afișări
FOTO | Piațeta Favorit se redeschide în această seară. Primăria S6 ar vrea să fie ca un fel de Centru Vechi din Drumul Taberei
FOTO | Piațeta Favorit se redeschide în această seară. Primăria S6 ar vrea să fie ca un fel de Centru Vechi din Drumul Taberei. Sursa foto: PS6

Piațeta Favorit, care presupune reamenajarea zonei Favorit din Drumul Taberei, va fi redeschisă în această seară, la ora 18:30, anunță, pe pagina sa de Facebook, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Piațeta Favorit, un fel de Centru Vechi din Drumul Taberei

Primarul Sectorului 6 spune că, aici, vor fi organizate evenimente precum cele din Centrul Vechi al orașului.

Deoarece Sectorul 6 nu are Centru Vechi, piațete care să susțină evenimente de dimensiuni mici și medii, am configurat acest spațiu pentru a putea găzdui diferite reprezentații, mini-concerte, târguri sezoniere sau său meciuri de fotbal ale echipei naționale care vor fi redate pe fațada Cinematografului Favorit.

Pe fațada cinematografului vor fi proiectate  filme, competiții sportive și transmisiuni de la mari evenimente culturale.

Ciprian Ciucu promite că zona a fost transformată spectaculos: e pavată cu piatră de granit și marmură, are amenajări verzi și fântâni – una artizanală și o alta dry deck.

FOTO | Piațeta Favorit se redeschide în această seară. Primăria S6 ar vrea să fie ca un fel de Centru Vechi din Drumul Taberei
Sursa foto: PS6

Dotări și alte câteva date tehnice

🔸 Suprafața totală: 10.621,13 mp

🔸 Pavaj granit, andezit, marmura, grosimi 5-8 cm: 6415,67 mp

🔸 Spații verzi: 3168 mp

🔸 Alte suprafețe: 1037,47 mp

De asemenea, obeliscul a fost reabilitate complet. mai spune primarul S6..

Zona are:

⛲ Fântâni

💦 Sistem de irigații

💡 Sistem de iluminat

♿ Rampă pentru persoane cu dizabilități

🔸 Două vele de umbrire 

🔸 Bănci din piatră cu șezut din lemn tratat

🔸 Cosuri de gunoi: 25 buc

🔸 Bolarzi retractabili antiparcare – 4 bucăți

🔸 Bolarzi ficși antiparcare: 110 bucăți

🔸 Bordură din granit

🔸 Dry deck iluminat

🔸 Panou informativ

🔸 Rasteluripentru  biciclete: 20 buc

🔸 Două bănci inteligente

Autorizația pentru Piațeta Favorit a fost semnată în octombrie anul trecut,iar proiectul a costat aproape 19 milioane de lei.

În nota de fundamentare a proiectului de hotărâre prin care s-a decis reamenajarea se argumentează că zona Favorit este emblematică pentru Sectorul 6 datorită fostului Cinema Favorit, care era unul dintre cele mai mari din oraș și avea un număr mare de vizitatori.

 

Cookies