FOTO | Pasajul Metalurgiei prinde contur în București. Noi imagini din dronă, la opt luni de la începerea lucrărilor

14 oct. 2022
8695 afișări
FOTO | Pasajul Metalurgiei prinde contur în București. Noi imagini din dronă, la opt luni de la începerea lucrărilor
Facebook Daniel Băluță

Pasajul Metalurgiei sau “Europa Unită”, o altă lucrare de infrastructură mare pe care Primăria Sectorului 4 o dezvoltă în sectorul pe care îl administrează, are structura de rezistență montată, la 8 luni de la începerea lucrărilor.

Noi imagini au fost publicate de primarul Daniel Băluță, cu aspectul podului, fotografii realizate din dronă. Acestea arată că tablierul metalic, cu o greutate de aproximativ 500 de tone, a fost montat pe poziție aproape în întregime.

”Unul dintre cele mai moderne și necesare pasaje rutiere din București prinde contur și începe să se integreze în peisajul Berceniului.”, spune primarul Daniel Băluță

Valoarea estimată a investiției în acest pasaj este de 73 de milioane de lei, proiectul obținând finanțare guvernamentală prin Programul Anghel Saligny.

Pasajul Metalurgiei, denumit ”Europa Unită”, se construiește la intersecția dintre Bd. Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele.

Cu o lungime de peste 650 de metri și două benzi de circulație pe fiecare sens, pasajul are menirea de a fluidiza traficul într-una dintre cele mai tranzitate zone din sudul Bucureștiului.

Lucrările au început în luna februarie a acestui an și au ca termen de finalizare 18 luni, ceea ce înseamnă luna august 2023.

Primăria Sectorului 4 mai construiește în Sectorul 4 stația de metrou „Tudor Arghezi”, prima stație realizată de o administrație locală, pentru care s-au obținut fonduri europene.

Totodată, aceeași administraței a reabilitat în două luni Pasajul Unirii, după ce Primăria Generală a decis să atribuie administrarea pasajului către primăria de sector.

În același timp, într-un acord cu Metrorex, Primăria Sectorului 4 s-a angajat să renoveze și să creeze pasaje pietonale pentru 9 stații de metrou.

Îți mai recomandăm și:

Nicio faptă bună nu scapă nepedepsită: betonul scos din Piața Unirii și înlocuirea lui cu insule verzi, taxată de Administrația străzilor-Primăria Capitalei

“Pasajul Doamna Ghica începe să arate, în sfârșit, a pod!”, se bucură pe Facebook primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu

Scările Fericirii din București. Povestea „portalului” către unul dintre cele mai frumoase cartiere din Capitală

Cookies