FOTO | Pasajul Europa Unită, care va fi inaugurat oficial „foarte curând”, în faza de plantat copaci la vortex. Băluță: Vor diminua zgomotul produs de mașini

21 nov. 2023
3828 Afișari
FOTO | Pasajul Europa Unită, care va fi inaugurat oficial
FOTO | Pasajul Europa Unită, care va fi inaugurat oficial "foarte curând", în faza de plantat copaci la vortex. Băluță: Vor diminua zgomotul produs de mașini | Sursa foto: daniel Băluță

Pasajul Europa Unită din zona Metalurgiei este unul dintre cele mai importante și mai așteptate proiecte de infrastructură din București și ar urma să fie dat în folosință până la sfârșitul acestei luni.

O dată oficială exactă a inaugurării nu a fost anunțată niciodată până acum, priomarul Daniel Băluță vorbind, în ultima vreme, că momentul acesta va veni „foarte curând” sau „în cel mai scurt timp”

Se plantează copaci „la rădăcina” vortexului de la Pasajul Europa Unită

În această dimineață, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că pe pod se sădesc pomi:

Plantăm copaci pe Pasajul Europa Unită! 🌳 După ce am montat panourile fonoabsorbante care vor diminua zgomotul produs de mașini, am apelat și la o soluție naturală, pentru a reduce poluarea și pentru a avea un aer curat.

Pomi pasajul Europa Unită
Sursa foto: Daniel Băluță
Podul de la Metalurgiei
Sursa foto: Daniel Băluță

La începutul acestei luni, Primăria Sectorului 4 a început testele de rezistență pentru podul de la Metalurgiei, pasajul construit  pe șoseaua Turnu Măgurele, la intersecția cu bulevardele Alexandru Obregia și Metalurgiei și care ar urma să fie deschis până la sfârșitul lunii noiembrie, dacă  rezultatul testelor de rezistență (statice și dinamice, deopotrivă) sunt conforme.

Podul de la Metalurgiei, câteva date tehnice

Pasajul are o lungime de 650 metri și, după cum spune Primpăria Sectorului 4,  nu are doar rolul de a fluidiza circulația în zonă, ci și să devină un „reper arhitectural” în București:

Europa Unită, noul pasaj rutier suprateran pe care Primăria Sectorului 4 îl construiește la intersecția dintre Bd. Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele, va putea concura cu cele mai avangardiste și moderne proiecte de infrastructură mare din capitale europene. Cu o lungime de peste 650 de metri, pasajul va avea două benzi de circulație pe fiecare sens pentru a fluidiza traficul într-una dintre cele mai tranzitate zone din sudul Bucureștiului. Noul pasaj ce se construiește în Sectorul 4 va răspunde tuturor cerințelor și standardelor de siguranță rutieră impuse în domeniu. Dincolo de componentele ce țin de stricta utilitate a pasajului, acest obiectiv de investiții va fi un reper și din punct de vedere arhitectural, îmbinând armonios elementele de funcționalitate cu cele de design urban.

Particularitatea de arhitectură a podului este faimosul și disputatul sistem de iluminat tip vortex de pe pasajul Metalurgiei, pe care Daniel Băluță l-a prezentat în primul moment în care a făcut public planul proiectului.

La scurt timp, Robertt Negoiță și-a însușit ideea și-a pus vortex pe Pasajul de pe Pallady, lucru care l-a înfuriat pe primarul Sectorului 4, care l-a dat în judecată pentru, practic, furt pe primarul de la S3.

Citește, pe același subiect, și:

Cookies