FOTO | Parfumul minunatelor magnolii se simte și în curtea Mănăstirii Radu Vodă din Sectorul 4. Bucureștenii care vin la slujbă sunt înconjurați de arborii colorați în roz și alb

27 mart. 2024
521 Afișari
FOTO | Parfumul minunatelor magnolii se simte și în curtea Mănăstirii Radu Vodă din Sectorul 4. Bucureștenii care vin la slujbă sunt înconjurați de arborii colorați în roz și alb
FOTO | Parfumul minunatelor magnolii se simte și în curtea Mănăstirii Radu Vodă din Sectorul 4. Bucureștenii care vin la slujbă sunt înconjurați de arborii colorați în roz și alb. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 4

Magnoliile au umplut Bucureștiul de culoare în această perioadă. Copacii cu flori albe și roz sunt prezenți în mai multe zone ale Capitalei care pot fi regăsite pe celebra Hartă a Magnoliilor.

Mirosul minunatelor flori se simte peste tot prin București, inclusiv în curtea Mănăstirii Radu Vodă din Sectorul 4.

Imagini spectaculoase cu magnoliile din curtea Mănăstirii Radu Vodă

E sezonul magnoliilor în București, tocmai de aceea, atât bucureștenii, cât și turiștii, sunt în căutarea florilor colorate și plăcut mirositoare. Ele sunt foarte ușor de recunoscut: copacii în care cresc sunt înalți, iar mirosul florilor primăvăratice se simte din depărtare.

Astăzi, Primăria Sectorului 4 a publicat pe pagina de Facebook căteva imagini de-a dreptul spectaculoase cu câțiva copaci plini de magnolii din curtea Mănăstirii Radu Vodă. Florile creează un peisaj divin pentru credincioșii care vin zi de zi pentru a se ruga în mănăstire și pentru cei ce asistă la slujbe.

În schimb, pot fi văzute de la distanță și de către trecătorii curioși.

Copaci cu magnolii
Copaci cu magnolii. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 4
Magnolii în Sectorul 4
Magnolii în Sectorul 4. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 4
Magnolii
Magnolii. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 4
Sursa foto: Facebook/ PS4
Sursa foto: Facebook/ PS4

În cazul în care sunteți în căutarea arborilor în care cresc minunatele flori de primăvară, atunci puteți consulta Harta Magnoliilor, creată de Diana Robu.

Harta magnoliilor
Harta magnoliilor. Sursa foto: Google Maps

Curiozități despre magnolii

Magnoliile sunt arbori și arbuști care pot trăi până la 100 de ani. Magnolia aparține familiei Magnoliaceae. Originar din Asia, America Centrala și de Nord, acest arbore este numit după botanistul francez Pierre Magnol. În lume, există aproximativ 200 de specii de arbori și arbuști de magnolie. În anumite culturi, florile de magnolie au o semnificație aparte, fiind extrem de apreciate, potrivit Libertatea.ro.

Înmulțirea acestei specii se poate face cu ajutorul butașilor, prin marcotare sau altoire. Magnolia are nevoie de mult soare, prin urmare, trebuie plantată într-un loc potrivit în grădină.

Interesant este ca florile arborelui de magnolie nu au petale și sepale, cum au alte flori. În schimb au tepale, care seamănă cu frunzele.

Te-ar putea interesa și:

Cookies