Magnoliile au umplut Bucureștiul de culoare în această perioadă. Copacii cu flori albe și roz sunt prezenți în mai multe zone ale Capitalei care pot fi regăsite pe celebra Hartă a Magnoliilor.
Mirosul minunatelor flori se simte peste tot prin București, inclusiv în curtea Mănăstirii Radu Vodă din Sectorul 4.
E sezonul magnoliilor în București, tocmai de aceea, atât bucureștenii, cât și turiștii, sunt în căutarea florilor colorate și plăcut mirositoare. Ele sunt foarte ușor de recunoscut: copacii în care cresc sunt înalți, iar mirosul florilor primăvăratice se simte din depărtare.
Astăzi, Primăria Sectorului 4 a publicat pe pagina de Facebook căteva imagini de-a dreptul spectaculoase cu câțiva copaci plini de magnolii din curtea Mănăstirii Radu Vodă. Florile creează un peisaj divin pentru credincioșii care vin zi de zi pentru a se ruga în mănăstire și pentru cei ce asistă la slujbe.
În schimb, pot fi văzute de la distanță și de către trecătorii curioși.
În cazul în care sunteți în căutarea arborilor în care cresc minunatele flori de primăvară, atunci puteți consulta Harta Magnoliilor, creată de Diana Robu.
Magnoliile sunt arbori și arbuști care pot trăi până la 100 de ani. Magnolia aparține familiei Magnoliaceae. Originar din Asia, America Centrala și de Nord, acest arbore este numit după botanistul francez Pierre Magnol. În lume, există aproximativ 200 de specii de arbori și arbuști de magnolie. În anumite culturi, florile de magnolie au o semnificație aparte, fiind extrem de apreciate, potrivit Libertatea.ro.
Înmulțirea acestei specii se poate face cu ajutorul butașilor, prin marcotare sau altoire. Magnolia are nevoie de mult soare, prin urmare, trebuie plantată într-un loc potrivit în grădină.
Interesant este ca florile arborelui de magnolie nu au petale și sepale, cum au alte flori. În schimb au tepale, care seamănă cu frunzele.
Te-ar putea interesa și: