FOTO | O imagine dizgrațioasă din București. Apa de la marginea lacului din Parcul Tineretului este invadată de mâzgă. Răspunsul ALPAB | UPDATE

15 aug. 2023
13293 Afișari
FOTO | O imagine dizgrațioasă din București. Apa de la marginea lacului din Parcul Tineretului este invadată de mâzgă. Răspunsul ALPAB | UPDATE
FOTO | O imagine dizgrațioasă din București. Apa de la marginea lacului din Parcul Tineretului este invadată de mâzgă. FOTO: B365.RO

Ieșită la o plimbare pe marginea lacului din Parcul Tineretului, am observat că apa a fost invadată de mâzgă. Chiar și rățuștele care se plimbau voioase pe lac evitau acea parte plină de mizerie. Suntem siguri că nimeni nu ar vrea să posteze pe social medial o imagine dizgrațioasă din București, însă ea există.

UPDATE: În urma solicitării B365.ro, ALPAB a revenit cu informații la data de 17 august 2023:

Pentru Lacul Tineretului, ALPAB are în derulare un contract de asociere în participațiune cu o firmă în vederea exploatării lacului prin activități de pescuit sportiv și industrial, agrement și alimentație publică. Potrivit contractului, obligația întreținerii și curățirii luciului de apă revine asociatului.

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București transmite că, de fiecare dată, înștiințează asociatul de sesizările primite și transmite notificări acestuia pentru respectarea obligațiilor contractuale referitoare la întreținerea luciului apei.

La final, ALPAB a transmis următoarele:

Suntem în căutare de soluții pentru limitarea fenomenului de eutrofizare prin amplasarea unui aerator care să ajute la îmbunătățirea calității apei din lac prin creșterea cantității de oxigen dizolvat sau chiar o decolmatare în zona insulelor unde adâncimea apei este redusă, în funcție de alocațiile bugetare pentru anul 2024.

Răspunsul integral, mai jos:

Răspunsul ALPAB, pagina 1. Sursa: B365.ro
Răspunsul ALPAB, pagina 1. Sursa: B365.ro
Răspunsul ALPAB, pagina 2. Sursa: B365.ro
Răspunsul ALPAB, pagina 2. Sursa: B365.ro

Știrea inițială

Imagine dizgrațioasă din București: mâzgă pe apa de la marginea lacului din Parcul Tineretului

Luni, 14 august, când majoritatea bucureștenilor erau încă plecați în minivacanța de Sfântă Mărie, am decis să mă bucur de orașul liber și să merg în parc. Zis și făcut! Chiar mi-am luat și patrupedul cu mine, să facem mișcare împreună.

De obicei, prefer să merg în Parcul Carol, fiind locul în care îmi petreceam mult timp în copilărie, dar acum am vrut să mă plimb pe marginea lacului din Parcul Tineretului.

În regulă. Am găsit scările care coborau la lac, ajung pe acea porțiune din parc și încep să mă plimb, dar nu înțeleg ce mă „deranjează”. Mă uit mai atent (eu fiind și mioapă) și văd: apa este acoperită de mâzgă. O fâșie lată de mizerie care a împânzit marginea apei.

FOTO: B365.ro
FOTO: B365.ro

Se poate observa că doar o parte a lacului din Parcul Tineretului este acoperită de mâzgă. Să privim și partea bună: noroc că nu mirosea.

După ce am parcurs mai bine de 1km, aceasta este imaginea surprinsă pe marginea lacului din Parcul Tineretului:

FOTO: B365.ro
FOTO: B365.ro

Lacul Tineretului este administrat de Primăria Capitalei, prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB). B365.ro a trimis o serie de întrebări către ALPAB, însă la momentul publicării acestui artico nu am primit răspuns. Revenim cu actualizări în momentul în care autoritățile vor răspunde.

FOTO: captură ecran/ ALPAB
FOTO: captură ecran/ ALPAB

Rămâne de văzut când va fi curățată apa de la marginea lacului din Parcul Tineretului.

FOTO: B365.ro
FOTO: B365.ro
Cookies