FOTO | O ghenă subterană ar urma să apară în proximitatea tuturor blocurilor din S6 până la finalul anului 2023

11 iul. 2022
2863 Afișari
FOTO | O ghenă subterană ar urma să apară în proximitatea tuturor blocurilor din S6 până la finalul anului 2023

Un proiect care include amenajarea a 886 de puncte de precolectare selectivă în Sectorul 6, pe patru fracții, dintre care 769 îngropate, iar 117 supraterane, a fost depus pentru a primi finanțare din fonduri europene. Valoarea proiectului este de 103,2 milioane de lei și este cel mai amplu de acest tip din București.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, spune că a identificat cu exactitate terenurile pentru amplasarea celor 886 de puncte de colectare selectivă, majoritatea îngropate, astfel încât să fie evitată infrastructra subterană existentă: țevi, cabluri, canalizare.

Cele 886 de puncte sunt în proximitatea tuturor blocurilor din Sectorul 6. Fiecare punct are 4 pubele: pentru sticlă, pentru plastic/metal, pentru hârtie/carton și pentru deșeuri menajere.

Majoritatea sunt îngropate, ceea ce înseamnă că sub cele 4 coșuri de inserție există 4 containere mari, amplasate într-o cuvă de beton. Firma de salubritate are acces automatizat la deșeuri, cu ajutorul unui sistem modern de ridicare a capacului, menționează Primăria Sectorului 6.

Primarul Ciprian Ciucu: „A fost un efort fabulos”

Etapa de identificare a locațiilor acestor puncte de colectare separată a deșeurilor a fost încheiată la finalul anului 2021. De atunci a început munca de realizare a documentației tehnico-economice, inclusiv documentele suport pentru proiectul de infrastructură. Și etapa aceasta a fost finalizată în luna iunie 2022.

„Am pregătit acest proiect din timp. Vă imaginați efortul pe care l-am făcut timp de un an de zile pentru a identifica cu exactitate terenurile pentru 886 de astfel de puncte de colectare selectivă, să nu treacă pe sub ele conducte, fire sau alte rețele și să avem ridicări topografice pentru fiecare. A fost un efort fabulos, pe care l-am asumat din timp pentru ca acum să fim în măsură să depunem acest proiect. Aplicația include un studiu de fezabilitate, studiu geotehnic, studiu topografic, analiză cost-beneficiu, analiză instituțională. Am câștigat deja, cu 100 de puncte din 100, un proiect de Asistență Tehnică care ne ajută să pregătim acest proiect de infrastructură de mediu. Valoarea acestui proiect deja câștigat este de 6,7 milioane de lei”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Cele 886 de puncte de colectare a gunoiului vor fi date în folosință la finalul anului 2023.

Îți mai recomandăm și:

Cookies