FOTO | O bucureșteancă și-a luat tomberonul cu ea și s-a urcat într-un autobuz STB. „Șoferul ce făcea? Asculta știrile?”. PS: Amenda e mai scumpă decât bagajul

20 iul. 2023
13276 afișări
FOTO | O bucureșteancă și-a luat tomberonul cu ea și s-a urcat într-un autobuz STB. „Șoferul ce făcea? Asculta știrile?”. PS: Amenda e mai scumpă decât bagajul
O bucureșteancă și-a luat tomberonul cu ea și s-a urcat într-un autobuz STB. „Șoferul ce făcea? Asculta știrile?”. PS: Amenda e mai scumpă decât bagajul | Sursă foto: Facebook-Reclamații STB (RATB)

Obiectele și oamenii pe care în întâlnim în STB nu încetează să ne surprindă. Zi de zi, apar pe internet tot felul de imagini, una mai impresionantă decât alta. De această dată, o femeie a decis să urce în autobuz cu tomberonul.

O bucureșteancă și-a luat tomberonul și s-a urcat într-un autobuz STB

Gunoaie, coji de semințe, pilaf, chiar și o pereche de lenjerie intimă. Sunt doar câteva dintre lucrurile întâlnire de bucureșteni prin autobuzele STB.

De această dată, o femeie și-a surprins co-călătorii într-un mod neplăcut. Aceasta a urcat în autobuz cu un tomberon. Întâmplarea a avut loc pe linia autobuzului 117, care circulă de la Cartierul Confort Urban, până la Piața Sf. Vineri.

Un bucureștean revoltat a fotografiat „bagajul” femeii și a publicat pozele pe grupul de Facebook „Reclamații STB (RATB)”. Iată mesajul acestuia:

Azi se urcă cu tomberonul în STB pe linia 117, mâine ce mai urmează??? Astea sunt condiții decente de a călătorii cu STB??? Și mai vreți ca lumea să plătească și călătoria? Ne urcam și cu copii în mașină.

O femeie a urcat cu un tomberon într-un autobuz STB
O femeie a urcat cu tomberonul într-un autobuz STB | Sursă foto: Facebook-Reclamații STB (RATB)

Cine trebuie să intervină, călătorii sau șoferul?

Cei care au văzut postarea par să se fi împărți în două tabere. Pe de-o parte sunt cei care consideră să ceilalți călători ar fi trebuit să o dea jos pe doamna respectivă:

  • „De ce nu ai dat-o jos?”
  • „Toată lumea din mașină a stat și s-a uitat? Dacă nimeni nu a zis nimic înseamnă că e ceva normal. De ce te plângi?”
  • „În loc să o faci vedetă, de ce nu ai dat-o jos?!”

Pe de altă parte, au existat persoane care consideră că șoferul autobuzului este cel care trebuie să ia atitudine în astfel de situații:

  • „Clar fără a valida cardul, iar șoferul doarme în cabină! Ideea e că și ei ar trebui să se implice în asemenea situații!”
  • „Șoferul trebuia să nu o lase.”
  • „Șoferul ce făcea? Asculta știrile?”

Regulamentul Societății de Transport București prevede că, transportarea următoarelor, constituie contravenție și se sancționează cu amendă:

  • „Transportarea materialelor care ar putea produce neajunsuri celorlalți călători, prin mirosurile pe care le emană, prin ardere, coroziune sau murdărie”,
  • „Transportarea bagajelor sau obiectelor de dimensiuni mari (saci, lăzi, mobilier, bare, metalice, etc.)”.

Conform aceluiași regulament, amenzile pentru transportarea obiectelor prezentate mai sus sunt cuprinse între a 500 – 1.000 de lei.

Cookies