FOTO | O altă trecere de pietoni supraînălțată a apărut în București, pe Strada Gioacchino Rossini din Sectorul 2

27 iul. 2022
3339 afișări
FOTO | O altă trecere de pietoni supraînălțată a apărut în București, pe Strada Gioacchino Rossini din Sectorul 2
Facebook: Străzi pentru oameni; consilier local USR Andrei Panaitescu

Două dintre administrațiile de sector ale Bucureștiului, 1 și 2, conduse de primarii USR Clotilde Armand și Radu Mihaiu, s-au remarcat prin realizarea unei noi structuri pe carosabilul din București. Cei doi aleși locali au acordul consiliilor locale, dar și al Brigăzii rutiere, de a supraînălța treceri de pietoni de pe străzile secundare din sector, acolo unde administrațiile lor pot interveni.

În Sectorul 2 a fost realizată de curând o astfel de trecere de pietoni supraînălțată. Aceasta este parte integrată a unui ansamblu destinat siguranței pietonilor: așa numiții „pinteni”, zone de trotuar liber care asigură vizibilitatea maximă pentru pietoni.

Pe Strada Gioacchino Rossini s-a realizat construcția și s-au împrumutat principii de design al spațiului public întâlnite în orașele din Belgia, a comunicat consilierul local S2 Andrei Panaitescu, dar și ONG-ul Străzi pentru oameni.

ONG-ul apreciază soluția tehnică introdusă de Sectorul 2 ca o măsură de maxim bun simț atât pentru siguranța pietonilor, cât și pentru creșterea calității spațiului public.

În sectorul vecin, în S1, s-a anunțat, din iunie, prima stradă supraînălțată, iar aceasta se află pe Strada Constantin Dobrogeanu Gherea. Între timp, sistemul de supraînălțare se aplică integrat la intersecțiile din Sectorul 1, o astfel de zonă fiind cea dintre străzile Roma și Washington, din proximitatea Guvernului.

Treceri supraînălțate: 35 de străzi vor fi reabilitate în S2

Un program de reabilitare de străzi a început, recent, în Sectorul 2, iar noua trecere de pietoni supraînălțată, promovată azi, a fost realizată pe baza acestuia, cu aprobarea Brigăzii Rutiere.

„Avem în reabilitare 30 de străzi, sunt deja bugetare. Și plănuim să mai bugetam 5-10 pe măsură ce e gata documentația”, a declarat Cristian Didiță, șeful de cabinet al primarului Radu Mihaiu, pentru b365.ro.

Accentul pus în Sectorul 2 este pe repararea de străzi, iar noile străzi refăcute de administrație trebuie să aibe asigurată siguranța cetățenilor, prin protecție la colț pentru traversare, trecere supraînălțată, sistem de semaforizare. Vor fi create străzi cu sens unic și parcări lângă bordură.

Șeful de cabinet al primarului S2 mai spune că sunt pornite în analiză 5 cvartale din sector ce vor fi reabilitate, respectiv zone mari din sector delimitate de bulevarde, și care vor fi refăcute în funcție de reglementările de circulație

Îți mai recomandăm și:

 

 

Cookies