FOTO | Noutăți din Parcul Sticlăriei, alternativa mai verde și mai liniștită a parcurilor mari din București. „Acum vreo 20 de ani, era nebunie să intri în el”

05 iul. 2024
11929 afișări
FOTO | Noutăți din Parcul Sticlăriei, alternativa mai verde și mai liniștită a parcurilor mari din București. „Acum vreo 20 de ani, era nebunie să intri în el”
FOTO | Noutăți din Parcul Sticlăriei, alternativa mai verde și mai liniștită a parcurilor mari din București. „Acum vreo 20 de ani, era nebunie să intri în el”. Sursa foto: Facebook / Imagini și povești din București

În cazul în care fie v-ați plictisit de parcurile mari din București, fie nu sunteți fani ai parcurilor cu prea multe betoane, bănci, fântâni și fel de fel de standuri și stăndulețe, un bucureștean ne aduce aminte că există și parcuri mai naturale în Capitală, cum ar fi Parcul Sticlăriei din Sectorul 2.

Poate știți deja IOR-ul, Tineretului sau Herăstrăul ca-n palmă deja, poate deja v-a plictisit zumzetul continuu și mulțimea de oameni pe care le atrag cele mai importante parcuri ale Capitalei. Atunci e vremea să vă uitați spre parcuri cum e Parcul Sticlăriei din Sectorul 2, un colț verde și intim din oraș, care nu e atins de betoane sau de magazinașe.

Sursa foto: Facebook / Imagini și povești din București

Imagini din Parcul Sticlăriei, un colț subtil de natură din Sectorul 2

Un bucureștean a postat pe grupul de Facebook „Imagini și povești din București” imagini din Parcul Sticlăriei, cu titlul „Pentru cârcotașii care nu suportă Parcul IOR , azi am fost in Parcul MALAXA !!!”.

Sursa foto: Facebook / Imagini și povești din București

Postarea a strâns o mulțime de reacții din partea bucureștenilor, unele pozitive, altele negative, după cum e obișnuit pe Facebook.

„Acesta pare un parc natural ,fara alei pompoase , și alte improvizații . Cred că te incanta fauna ,flora ,ciripitul pasarelelor și a altor specii de păsări . Frumos .”, a comentat Cristiana R.

Reabilitarea parcului Sticlăriei se pare că nu a ajuns la urechile tuturor bucureștenilor, aceasta fiind dovada clară că este vorba despre un colț verde mai subtil din Capitală.

„Wow, ultima data am calcat in parcul acesta acum vreo 20 si ceva de ani, era nebunie atunci sa intri in el, gunoaie peste gunoaie, sticle sparte, o adevarata jungla. Ce frumos e acuma…”, a scris Mihai P. în comentarii.

Un alt membru al comunității a oferit informații despre arhitectul din spatele parcului de lângă spitalul „Malaxa”, dar și de ce acest parc are un aspect mai „sălbatic”:

„Parcul Sticlăriei a fost făcut de dl arhitect Valentin Donose, cel care a făcut și Parcul Circului și Parcul Tineretului. Acum câțiva ani, sub îndrumarea d-lui arhitect Donose parcul a fost refăcut. Așa a fost conceput fără alei betonate, cât mai aproape de natură. Sunt multe parcuri, vezi Versailles, care au alei cu pământ și pietricele.”

Recent au fost schimbate panourile din Parcul Sticlăriei

Asociația Parcul Natural Văcărești a anunțat că a schimbat zilele astea panourile informative din Parcul Sticlăriei, după ce vechile panouri au fost vandalizate „de diverși trecători, oameni furioși sau pur și simplu fără simț bun”.

„Sticlăriei este un parc diferit de celelalte parcuri de cartier. E o grădină sălbatică de fapt, în care păsările și celelalte viețuitoare își văd de treaba lor nestingherite. 🎉Bucuria copiilor din cartier.”, a scris Asociația Parcul Natural Văcărești pe Facebook.

Cookies