FOTO | Noutăți de la Pasajul Berceni, unde sistemul de iluminat public a fost montat. A fost inspecție de la minister pe șantier

02 feb. 2023
1933 Afișari
FOTO | Noutăți de la Pasajul Berceni, unde sistemul de iluminat public a fost montat. A fost inspecție de la minister pe șantier
FOTO | Cum avansează lucrările la Pasajul Berceni. Cele mai noi imagini și informații de la fața locului. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Pasajul Berceni este al doilea giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei care urmează să fie dat în folosință, după cel de  la Domnești, inaugurat anul trecut.

Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a postat pe pagina sa de Facebook ultimele informații legate de lucrările de la Pasajul Berceni. Scrioșteanu s-a dus în inspecție pe șantier, însoțit de viceprimarul localității Berceni, George Ene.

La fața locului a fost prezent și George Ene, viceprimarul localității Berceni.

Ce s-a realizat până acum în construirea Pasajului Berceni

Irinel Ionel Scrioșteanu- Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor a vizitat zona în care se construiește Pasajul Berceni, pentru a vedea cum avansează lucrările.

Până acum, au fost montați stâlpii de iluminat public, în zona lărgită la 4 benzi a centurii București, dinspre Jilava.

Lucrările care continuă să fie montate sunt următoarele:

  •  ultimele 4 rosturi de dilatație pe inelul central al pasajului
  •  parapetul pietonal, pe rampa de coborâre spre Jilava și rampa de urcare dinspre Jilava
  •  bordurile de rampe de urcare și coborâre spre Popești-Leordeni.
  •  parapetul direcțional pe rampa de urcare/ coborâre dinspre Berceni și dinspre București.

De asemenea, s-au organizat lucrări de armare a grinzii de parapet pe inelul central, pe rampele de urcare/ coborâre spre Popești-Leordeni. Urmează și aplicarea protecției anticorozive, fiind pregătită suprafața de sub inelul central.

S-au efectuat și lucrări de amenajare a trotuarelor pe DJ401 și continuă executarea lucrărilor de drum în comuna Berceni și zona Bucureștiului.

În ceea ce privește sistemul de iluminat, se execută lucrări de instalare a cablurilor de alimentare.

Rampa de urcare dinspre Jilava a fost parțial demontată și a început consolidarea suplimentară a terenului de fundare. Această demontare a fost efectuată pe cheltuiala exclusivă a constructorului și, conform spuselor acestuia, nu va afecta termenul de dare în trafic a pasajului. Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor a reamintit, pe pagina sa de Facebook, episodul demolării unei rampe abia construite:

Vă reamintim faptul că, pentru că ținem la calitatea lucrărilor, din dispoziția beneficiarului, s-a demontat parțial rampa de urcare dinspre Jilava în vederea consolidării suplimentare a terenului de sub rampă. Simțim cu toții când circulăm pe anumite pasaje diferențele denivel generate de tasarea rampelor și nu vrem să recepționăm și să plătim lucrări neconforme. 

Care este termenul de finalizare al Pasajului Berceni

Termenul de finalizare al pasajului ar fi martie- aprilie 2023, potrivit CNAIR. Este cel mai recent termen oficial, după amânarea de la sfârșitul anului trecut.

Câteva imagini cu Pasajul Berceni, până în prezent:

Cum avansează lucrările la Pasajul Berceni
Cum avansează lucrările la Pasajul Berceni. Susa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu
Avansarea lucrărilor la Pasajul Berceni
Avansarea lucrărilor la Pasajul Berceni. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu
Cum arată, până acum, Pasajul Berceni
Cum arată, până acum, Pasajul Berceni. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Te-ar putea interesa și:

 

Cookies