FOTO | Noul Centru Vechi al Capitalei ar putea fi gata în 5 ani. Lista străzilor din proiectul care va fi amenajat vis-a-vis de actualul Centru istoric

16 oct. 2023
1213 Afișari
FOTO | Noul Centru Vechi al Capitalei ar putea fi gata în 5 ani. Lista străzilor din proiectul care va fi amenajat vis-a-vis de actualul Centru istoric
FOTO | Noul Centru Vechi al Capitalei ar putea fi gata în 5 ani. Lista străzilor din proiectul care va fi amenajat vis-a-vis de actualul Centru istoric. Sursa foto: Primăria Sectorului 2/ Facebook

Bucureștiul va avea un al doilea Centru Vechi în aproximativ 5 ani. „Noul Centru Vechi” va fi amenajat chiar peste drum de actualul Centru Vechi al Capitalei.

Ce presupune proiectul „Noul Centru Vechi”

Primăria Sectorului 2, în parteneriat cu Banca Mondială, va demara proiectul „Noul Centru Vechi al Bucureștiului”, un proiect care presupune o reconfigurare urbanistică pentru a obține mai mult spațiu pietonal.

Primele străzi care vor fi reconfigurate sunt străzile „Negustori” și „Plantelor”.

Potrivit adevărul.ro, circulația auto va fi menținută pe străzile menționate, însă se vor face reamenajări pentru ca pietonii să aibă mai mult loc, precum și mai mult spațiu verde.

Vor fi amenajate și locuri de parcare, iar din designul străzii nu se va mai putea parca pe trotuar, așa cum se întâmplă acum.

Proiectul presupune refacerea piațetei care unește străzile cu „Mântuleasa”, strada cuprinsă în planul de reașezare urbanistică a întregii zone istorice a Bucureștiului de pe partea dreaptă a întregii zone istorice a Bucureștiului de pe partea dreaptă a Bulevardului I. C. Brătianu.

Lucările actuale de pe străzile „Negustori” și „Plantelor” reprezintă doar prima etapă a acestui proiect. Ulterior, acestea vor cuprinde toată zona de la Piața Sf. Ștefan către centru.

Cum va arăta „Noul Centru Vechi al Bucureștiului”

Primăria Sectorului 2 a prezentat proiectul „Noul Centru Vechi al Bucureștiului” în anul 2022, pe pagina de Facebook. Proiectul presupune reamenajarea întregii zone cuprinse între: Str. Hristo Botev, Calea Călărași, Str. Sf. Ștefan și Bd. Carol I.

Termenul estimat pentru finalizarea proiectului este de 5 ani.

Suprafața de spații verzi majorată cu aproximativ 380%. 1228 alveole noi pentru copaci. Spațiu pietonal extins cu 185%. Reconfigurări de străzi și limitarea traficului auto acolo unde este posibil”, a scris PS2 pe Facebook.

Iată cum ar trebui să arate „Noul Centru Vechi al Bucureștiului”

Noul Centru Vechi al Bucureștiului
Noul Centru Vechi al Bucureștiului. Sursa foto: Primăria Sectorului 2/ Facebook
Terase
Terase. Sursa foto: Primăria Sectorului 2/ Facebook
Mai mulți copaci
Mai mulți copaci. Sursa foto: Primăria Sectorului 2/ Facebook
Spații verzi și trotuare lărgite
Spații verzi și trotuare lărgite. Sursa foto: Primăria Sectorului 2/ Facebook

În ce stadiu se află lucrările proiectului

Potrivit adevărul.ro, lucrările pentru proiectul „Noul Centru Vechi al Bucureștiului” se află în următorul stadiu:

  • Străzile Negustori și Plantelor sunt reconfigurate cu amenajarea locurilor de parcare în lungul sensului de circulație.
  • Străzile care urmează: în autorizare străzile Arcului și Cercului, la avizare Ion Luca Caragiale (tronson 1). Actualizare documentație (DALI) Italiana, Thomas Masaryk. Documentații în lucru, străzile: Toamnei, Logofat Luca Stroici, Corbeni, Ion Luca Caragiale (tronson 2), Silvestru, Franzelarilor, Speranței, Spătarului, Termopile, Mila Rastilslav Stefanik
  • Primăria Sectorului 2 încearcă să deschidă și să închidă cât mai multe șantiere în următoarele 6 luni, în funcție de avize. In acest moment intenția este de a organiza cât mai bine spațiul public și de a crește suprafețele pietonale și calitatea spațiului public.
  • Piațetele din Noul Centru Vechi vor fi realizate cu zone pietonale mai prietenoase și mai generoase (Italiana / Romano și Plantelor / Negustori).
  • Spiritul din studiul de regenerare pentru Noul Centru Vechi va fi extins în zona interioară a arcului de cerc realizat de bulevardele Stefan cel Mare / Mihai Bravu si centru.
  • Primăria Sectorului 2 va cere, pe cât posibil, Comisiei Tehnice de Circulație sensuri unice pentru a putea avea și locuri de parcare.
  • Termenul pentru realizarea Noului Centru Vechi, respectiv reabilitarea întregii zone istorice extinse și aflate în inelul Ștefan cel Mare/ Mihai Bravu va fi de aproximativ 5 ani.

Te-ar putea interesa și:

Cookies