FOTO Nepoata preşedintelui Băsescu, botezată sâmbătă. De unde vine numele Sofia Anais. VIDEO

de:
30 nov. 2013
3 Afișari
FOTO Nepoata preşedintelui Băsescu, botezată sâmbătă. De unde vine numele Sofia Anais. VIDEO

Sofia Anais, fiica Elenei Băsescu şi a lui Bogdan Ionescu, este botezată sâmbătă, la biserica Sfântul Spiridon cel Nou din Bucureşti, aceeaşi biserică în care a fost oficiată şi cununia religioasă a Elenei Băsescu cu Bogdan Ionescu. La slujbă participă rudele şi prietenii foarte apropiaţi ai Elenei şi ai lui Bogdan.

La biserică au ajuns deja preşedintele Traian Băsescu şi soţia lui, Maria, naşii Dorin Chirtoacă, Monica şi Cătălin Cîrstoiu, şi mai mulţi invitaţi. Şi Ioana, fiica cea mare a preşedintelui Băsescu, a venit însoţită de noul ei iubit.

Sofia Anais este ţinută în braţe la botez chiar de medicul Monica Cârstoiu, cea care a asistat la naşterea ei.

Slujba a fost oficiată de 12 preoţi, printre naşi, aflându-se şi primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. La ceremonia religioasă au fost prezenţi, printre alţii, fratele preşedintelui Băsescu, Mircea Băsescu, fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, Elena Udrea şi Prinţesa Lia.

„Nu am emoţii, de ce să am emoţii”, le-a spus preşedintele ziariştilor prezenţi. Întrebat cum este să fie bunic, el a răspuns: „Nu vedeţi ce împăunat sunt!?”.

Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului, a sosit primul la biserica Sfântul Spiridon, cu o oră înainte de eveniment. El a precizat că a venit mai devreme pentru a se ruga şi a „aprinde o lumânare în sănătatea celor vii şi în memoria celor răposaţi”.

El a precizat că Sofia, nepoata preşedintelui Băsescu, este „prima finuţă” pe care el o are în România şi că aceasta este un copil liniştit, drăgălaş. „Îmi doresc să fie sănătoasă, să crească mare şi frumoasă, să asculte de părinţi, să reuşească în toate”, le-a spus ziariştilor Dorin Chirtoacă.

Acesta a spus că are drept cadou pentru micuţă o ie. „O ie, o cămaşă naţională, aşa cum am făcut cadou şi pentru miri la nuntă”, a precizat el, citat de realitatea.net.

Monica şi Cătălin Cârstoiu au precizat presei că îi vor oferi cadou un costum popular muscelean, cusut într-o casă ţărănească din Muscel, alături de o Biblie.

Întrebat ce urare au pentru micuţa care urmează să fie botezată, Cătălin Cârstoiu a spus: „Toate ursitoarele bune să fie asupra ei şi să aibă parte numai de împliniri. Sper să se facă doctoriţă”.

Monica Cârstoiu, soţia medicului ortoped Cătălin Cârstoiu, directorul Spitalului Universitar din Capitală, a asistat-o la naştere pe fiica preşedintelui. Traian Băsescu şi soţia sa sunt naşii de cununie ai cuplului Cârstoiu.

Momentul de bucurie al familiei Băsescu a fost tensionat de una dintre persoanele care se afla printre curioşi şi care l-a huiduit pe preşedintele României atunci când acesta a sosit la biserică.

Elena Băsescu a născut primul ei copil pe 1 septembrie 2013 la Spitalul Universitar, exact la un an de la căsătoria cu Bogdan Ionescu.

Fetiţa Elenei Băsescu va purta numele Sofia Anais Ionescu-Băsescu. 

„Sofia a fost alegerea mea, pentru că pe 17 septembrie se sărbătoreşte Sfânta Sofia şi trebuia să nasc în jurul acestei date. Dar este şi un nume cu o semnificaţie foarte puternică pentru familia noastră, Sofia a fost bunica tatălui meu, pe care a iubit-o foarte mult. Iar Anais este un nume care i-a plăcut foarte mult lui Bogdan”, a scris Elena Băsescu pe pagina ei de Facebook.

Numele Anais ar veni de la zeiţa persană a dragostei, Anahita, sau ar fi doar o derivaţie a numelui Anne în dialectul provensal şi catalan. Deasemenea, Anais ar putea fi o combinaţie între Ana şi Isabel.

Începând din 1985, Anais a devenit un nume foarte popular în Franţa, unde sunt de zece ori mai multe femei care poartă numele acesta faţă de Anne. Însă, înainte de secolul al 19-lea, în Franţa nu au fost înregistrate femei cu acest nume.

La botezul Sofiei a venit şi Elena Udrea, care le-a spus jurnaliştilor că i-a adus cadouri jucării şi hăinuţe, scrie romaniatv.net.

Elena Udrea a participat în cursul zilei de sâmbătă la botezul fiicei Elenei Băsescu. Parlamentarul a ales o ţinută extrem de elegantă fiind de nerecunoscut. 

Sâmbătă seară va avea loc doar o petrecere restrânsă, în familie, la Vila Lac. Petrecerea de botez a nepoatei preşedintelui Băsescu este programată să se desfăşoare pe data de 18 ianuarie 2014, acum fiind post. 

Cookies