Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, publică azi, pe pagina sa de Facebook, un mesaj cu aer ghiduș-misterios pentru bucureștenii din cartierul Crângași:
Crângași, nici nu știți ce surpriză vă pregătesc și cât de frumos va fi cartierul!
Postarea este însoțită de un colaj de imagini care ilustrează cum arată acum Calea Crângași și cum urmează să se transforme.
În aprilie, primăria Sectorului 6 anunța că, în. curând, Calea Crângași – care începe de la Podul Grant și duce pțnă la Digul Morii – va fi reabilitată și modernizată pe toată lungimea ei.
Atunci, în primăvară, PS6 anunța că estimarea pentru începerea lucrărilor este de 2-3 luni, timp în care sese finalizează toate toate formalitățile și se obțin toate avizele necesare.
În proiect și în randările proiectului, zona ar urma să arate ca în imaginile de mai jos.
Potrivit proiectului, gardul care delimitează linia de tramvai va rămâne, pentru siguranță și pentru accesibilizarea transportului public.
Aproape fiecare cartier din București poartă un nume cu o poveste cel puțin interesantă. Cartierele orașului au fost, la începuturile lor, comune cvasi-autonome, separate de centru. Au trecut de atunci peste 300 de ani, timp în care.
Pentru originea numelui cartierului Cotroceni, de exemplu, e necesar să știi verbul „a cotroci”, care înseamnă a scotoci, dar și a te adăposti, a-ți pierde urma. Unde e acum cartierul era cândva un t codru al proscrișilor, al celor care fugeau de lege, aici s-a adăpostit logofătul Șerban Cantacuzino timp de trei zile, cu vânătorii de capete și potera domnitorului Gheorghe Duca Vodă după el.
Revenind la numele cartierului Crângași, aici e mai lesne de deslușit oricinea: provine de la crâng, deoarece această zonă era o pădurice, o prelungire a Codrilor Vlăsiei. Fluxul mare de locuitori a venit odată cu includerea Crângașiului în Capitală, în anii ’20, când zona a fost populată de familii nevoiașe.