FOTO | Mai țineți minte vechile abonamente de ITB și RATB? Erau cu poza posesorului lipită pe abonamentul din carton

17 feb. 2023
6148 afișări
FOTO | Mai țineți minte vechile abonamente de ITB și RATB? Erau cu poza posesorului lipită pe abonamentul din carton
FOTO | Cu arătau vechile abonamente de ITB și RATB. Bucureștenii aveau poza lipită pe abonamentul din hârtie Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După ce zilele trecute fotografii cu o colecție impresionantă de bilete circulau pe internet, de data aceasta, un bucureștean a publicat o poză cu vechile abonamentele de RATB și ITB pe care le aveau oamenii din Capitală.

Cum arătau abonamentele de hârtie ale ITB și RATB

În trecut, abonamentele erau din hârtie, iar numele și restul informațiilor erau scrise de mână, nicidecum imprimate pe cartele de plastic așa cum suntem obișnuiți în prezent.

Abonamentul digital, făcut prin intermediul aplicațiilor mobile, era departe de a deveni realizate. În perioada în care prin București se mergea cu ITB-ul (Întreprinderea de Transport București), pentru a se putea demonstra că abonamentul îți aparține acesta avea chiar și poză precum cea de buletin.

O fotografie în care putem vedea vechile abonamente ITB și RATB a fost publicată de către bucureșteanul Ionuț Nicolaie Dumitru, pe grupul de Facebook „Reclamații STB (fostul RATB) București”. Iată imaginea:

Abonamente vechi ITB și RATB
Abonamente vechi ITB și RATB | Sursă foto: Facebook-Ionut Nicolaie Dumitru

Elevii și studenții pot face abonamentele doar prin aplicația YouthTB

În anul 2023, elevii și studenții își pot face abonamentele exclusiv prin intermediul unei aplicații mobile. Mai precis, este vorba despre YouthTB.

Decizia a fost luată de către conducerea STB pentru că elevii și studenții să nu mai fie nevoiți să stea la cozile de la ghișee. Angajații de la punctele de vânzare a biletelor și abonamentelor STB îi vor îndruma pe aceștia să folosească aplicația.

Există, totuși, și câteva excepții în care titlurile de călătorie pot fi emise pe cardul YouthTB. Iată care sunt acestea:

Beneficiarii declară (pe proprie răspundere) că nu pot cumpăra titlurile de călătorie prin intermediul aplicației sau nu sunt confirmați cu statusul de elev/student de Ministerul Educației.
Când aplicația nu funcționează, din motive tehnice.

Cookies