FOTO | „Incredibil!” Un liliac din București, convins că afară-i primăvară, a înflorit în toată splendoarea. Sau poate știe prognoza meteo, care anunță prima zăpadă prin ianuarie

15 nov. 2023
454 Afișari
FOTO |
FOTO | "Incredibil!" Un liliac din București, convins că afară-i primăvară, a înflorit în toată splendoarea. Sau poate știe prognoza meteo, care anunță prima zăpadă prin ianuarie | Sursa foto: M. Gheorghe

Vremea neobișnuit de caldă din București i-a surprins pe bucureșteni. Se pare că și natura a fost surprinsă, pentru că pe o stradă din Sectorul 1 a înflorit liliacul.

A înflorit liliacul în București

„Incredibil, dar adevărat! A înflorit superbul liliac”, ne scrie un cititor pe mail-ul redacției. Alături de vestea puțin neașteptată, bărbatul ne-a arătat și câteva fotografii realizate pe strada Chișcani din Sectorul 1, în apropierea Podului Grant, pe data de 12 noiembrie.

Sursa foto: M. Gheorghe
Sursa foto: M. Gheorghe
Sursa foto: M. Gheorghe
Sursa foto: M. Gheorghe

Temperaturile ridicate au dus la aceste modificări și au dat peste cap ritmul biologic al plantelor. De abia în ultima săptămână vremea a început să se răcească.

Potrivit Accuweather, temperaturile pentru săptămâna 13-20 noiembrie vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval de timp. Excepție fac zonele montane, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale.

Temperatura medie a aerului va avea valori puțin mai ridicate decât cele normale pentru săptămâna 20-27 noiembrie, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nord-vestul extrem al țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Când va ninge în București

Văzând imaginile cu liliacul înflorit, suntem departe de a ne întreba când va veni iarna cu adevărat în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza, iar data la care va cădea prima zăpadă în București se mai amână.

Pentru a ne bucura de primii fulgi de nea în Capitală trebuie să mai așteptăm. Potrivit prognozei modificate de meteorologii Accuweather, prima ninsoare ar cădea de abia anul viitor, în luna ianuarie, mai exact pe data de 25.

Se pare că abia atunci se vor întruni condițiile meteo potrivite pentru a ninge.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies