FOTO | iMapp Bucharest în Piața Constituției. Nicușor Dan îi invită pe bucureșteni la cel mai mare eveniment de video mapping din lume

23 sept. 2023
5604 Afișari
FOTO | iMapp Bucharest în Piața Constituției. Nicușor Dan îi invită pe bucureșteni la cel mai mare eveniment de video mapping din lume
FOTO | iMapp Bucharest în Piața Constituției. Nicușor Dan îi invită pe bucureșteni la cel mai mare eveniment de video mapping din lume. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan îi invită pe bucureșteni și turiști, sâmbătă, 23 septembrie, la cel mai mare eveniment de video mapping din lume: iMapp Bucharest. Intrarea este liberă, iar evenimentul durează 12 ore, de la ora 11:00 și până seara târziu.

iMapp este și cel mai important proiect de New Media Art din România.

Nicușor Dan îi invită pe bucureșteni la iMapp Bucharest

Vă invit astăzi la cel mai mare eveniment de video mapping din lume și cel mai important proiect de New Media Art din România – iMapp Bucharest, transmite primarul general al Capitalei, sâmbătă, 23 septembrie, într-o postare pe Facebook.

Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Concursul internațional a ajuns la a 8-a ediție, are loc în Piața Constituției și reunește lucrări 3D ale unora dintre cele mai valoroase echipe artistice din lume, câștigătoare ale festivalurilor din Franța, Germania, Grecia, Ungaria și Japonia.

Lucrările, proiectate pe fațada Palatului Parlamentului

Proiectate pe fațada Palatului Parlamentului lucrările, care anul acesta au tema Contrasts, vor fi jurizate de specialiști internaționali ai artelor audiovizuale, iar marele premiu va fi înmânat de ambasadorul Oficial al iMapp Bucharest, renumitul artist internațional Jean-Michel Jarre, spune Nicușor Dan.

Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

În premieră, la eveniment va fi prezent și Pixel, noul MC virtual al iMapp Bucharest, generat cu ajutorul inteligenței artificiale (AI).

Evenimentul a început la ora 11:00, iar intrarea este liberă. Bucureștenii și turiștii sunt invitați să petreacă 12 ore în Piața Constituției, să se bucure de muzică (DJ set și concerte), zone de relaxare și street food, multe activități și instalații.

Amintim că, STB introduce mai multe autobuze de noapte pentru călătorii care participă la iMapp Bucharest. Sunt vizate liniile de noapte cuprinse între N101 și N122, dar și linia 783. Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică (23/24 septembrie 2023), vor fi suplimentate autobuzele liniilor de noapte care au capăt de linie la Piața Unirii, dar și autobuzele cu indicativul 783. În intervalul orar 23:30 – 00:30, autobuzele vor ajunge în stație la un interval de 15 minute. Mai multe informații, aici: STB introduce mai multe autobuze de noapte, în weekend, pentru iMapp Bucharest. Sunt vizate liniile cuprinse între N101 și N122, dar și 783.

Cookies