FOTO | Imagini cu primii stâlpi anti-parcat care îi împiedică pe șoferi să staționeze în intersecții/pe trecerile de pietoni din Sectorul 6

18 feb. 2022
1528 Afișari
FOTO | Imagini cu primii stâlpi anti-parcat care îi împiedică pe șoferi să staționeze în intersecții/pe trecerile de pietoni din Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 a început să pună stălpi din plastic în zona trecerilor de pietoni pentru ca mașinile să nu mai poată parca și să nu afecteze vizibilitatea din intersecții. În trei zone din Sectorul 6 au apărut deja stâlpișori galbeni, despre care reprezentanții Primăriei spun că este o soluție temporară.

În cursul acestei săptămâni, angajații de la Serviciul de Mobilitate al ADPDU Sector 6 au montat stâlpișori din plastic, pentru a împiedica parcarea/staționarea pe trecerile de pietoni și în intersecții, acolo unde autoturismele blocau vizibilitatea.

Au fost vizate, în principal, zonele din proximitatea școlilor, dar și acelea unde au avut loc accidente rutiere, precizează administrația locală de sector.

Străzile unde au fost montați stâlpișorii galbeni

Primăria Sectorului 6 a comunicat că au fost făcute amenajări pe următoarele străzi:

  • pe strada Cupolei, la intersecție cu Aleea Baraganu și Aleea Poarta Albă,
  • pe Drumul Timonierului, la intersecție cu Bd. Iuliu Maniu, Bd.1 Mai cu Strada Vlădeasa, Bd. Iuliu Maniu 19F,
  • pe strada Ghirlandei 52, în zona Școalii Sfânta Treime.

În perioada următoare, asemenea stâlpișori vor fi amplasați în intersecții și la trecerile pentru pietoni în următoarele zone:

  • pe strada Azurului, strada Centurii, Aleea Istru, în zona Școlii Gimnaziale Constantin Păunescu,
  • pe strada Ceahlăul intersecție cu strada Zboina Neagră
  • pe strada Ajustorului cu strada Stupca.

„Într-un oraș cu aproximativ 700 de mașini la 1.000 de locuitori, parcate efectiv peste tot, nu avem altă soluție decât să intervenim punctual și să prevenim eventuale accidente. De aceea, am apelat la soluția cu acești stâlpișori flexibili, una temporară și ieftină, prin care asigurăm un minimum de vizibilitate la trecerile de pietoni și în intersecții. Este o soluție pe care o vom extinde în tot sectorul, în primul rând în zonele cu risc ridicat de accidente și în jurul școlilor. Ulterior, vom veni cu soluții de amenajare permanentă, prin investiții în modernizarea și reamenajarea străzilor și trotuarelor”, a explicat Paul Moldovan, administratorul public al Sectorului 6.

Pentru a preîntâmpina actele de vandalism, Poliția Locală Sector 6 anunță că va amplasa camere mobile de supraveghere. Astfel că șoferii care vor fi prinși că distrug stâlpișorii vor fi amendați și obligați să plătească prejudiciul.

 

 

 

Cookies