FOTO | Imaginea haosului din traficul din București. Intersecția Colentina cu Fundeni, când nimeni nu mai poate trece pe nicăieri: ambulanță, tramvaie, mașini, pietoni

03 nov. 2023
838 Afișari
FOTO | Imaginea haosului din traficul din București. Intersecția Colentina cu Fundeni, când nimeni nu mai poate trece pe nicăieri: ambulanță, tramvaie, mașini, pietoni
FOTO | Imaginea haosului din traficul din București. Iintersecția Colentina cu Fundeni, când nimeni nu mai poate trece pe nicăieri: ambulanță, tramvaie, mașini, pietoni. Sursa foto: Facebook/ Info Trafic București și Ilfov

Traficul din Capitală este un haos total, iar acest lucru poate fi observat într-o simplă fotografie postată de un bucureștean, în care tramvaiele, autobuzele, mașinile și ambulanțele sunt blocate laolaltă pe Șoseaua Colentina.

Haos într-o intersecție din București

Un bucureștean a descris perfect ceea ce se întâmplă în traficul din București, într-o singură imagine: intersecția dintre Șoseaua Colentina și Fundeni.

Zeci de șoferi așteaptă nerbăbdători culoarea verde a semaforului, în timp ce toată intersecția este blocată. Ambulanțele ar vrea să treacă și să ajungă la pacienți, dar nu au șanse.

Tramvaiele și autobuzele STB pline de călători, la fel. Dar, aglomerația învinge, iar oamenii petrec, din nou, mult timp în trafic.

Nici pentru pietoni nu este mai bună situația, pentru că și ei stau și așteaptă la semafoare, fiind nevoiți să se strecoare printre zecile de mașini pentru a ajunge unde au nevoie.

Imaginea a fost publicată de către un membru al paginii „Info Trafic București și Ilfov”.

Haos în traficul din București
Haos în traficul din București. Sursa foto: Facebook/ Info Trafic București și Ilfov

„Stai pe loc când intersecția este blocată, chiar dacă ai verde”

În luna octombrie 2023, o imagine asemănătoare a fost publicată pe „Info Trafic București și Ilfov”. Atunci, un bucureștean a venit cu o soluție pentru fluidizarea traficului.

Bărbatul a spus că și atunci când semaforul indică culoarea verde, recomandat ar fi ca șoferii să rămână pe loc atunci când o intersecție este blocată:

Atunci când ai intersecția blocată, chiar dacă ai verde, rămâi pe loc! Nu intri să rămâi și tu acolo să-i blochezi pe ceilalți! Asta pentru cei care au luat permisele pe brânză în coajă de copac.

Principalele cauze ale blocajelor care se formează în trafic sunt: numărul mare de mașini, tramvaie, autobuze, etc., precum și comportamentul șoferilor care le conduc. Unii au tendința de a se „băga în față”, doar pentru a ajunge mai devreme acolo unde au nevoie, fără a se gândi că acest lucru blochează circulația celorlalți.

O altă cauza, mai recentă, a haosului format în trafic este închiderea Podului Grant, care era tranzitat de foarte multe mașini și era chiar o rută principală către locurile de muncă pentru unii șoferi.

De atunci, traficul a devenit și mai aglomerat, iar bucureștenii petrec mult mai mult timp la volan.

Nici pentru cei care utilizează mijloacele de transport în comun nu e mai bine, pentru că, adesea, liniile STB se blochează din cauza diverselor evenimente rutiere.

Te-ar putea interesa și:

Cookies