FOTO | Imaginea emoționantă și virală, după exploziile devastatoare de la Crevedia. „Cine îi salvează pe salvatori?!”

28 aug. 2023
577 Afișari
FOTO | Imaginea emoționantă și virală, după exploziile devastatoare de la Crevedia.
FOTO | Imaginea emoționantă și virală, după exploziile devastatoare de la Crevedia. "Cine îi salvează pe salvatori?!" | Sursa foto: Sindicatul Europol

O stație GPL închisă doar pe hârtie este epicentrul unui dezastru care s-a produs la Crevedia, la doar 30 de kilometri de București.

O serie de explozii care, de 48 de ore, scot la lumină o serie de nereguli uriașe care au dus, în final, la această tragedie, al cărei bilanț e dramatic: doi morți – soț și soție, oameni care locuiau peste drum de improvizația care s-a dovedit o bombă cu ceas – și 56 de răniți.

Cei mai mulți dintre răniți (43) sunt cadre ale ministerului de Interne. Mai exact, vorbim despre 39 de pompieri, 2 polițiști și doi jandarmi. România a început să transfere pacienții în străinătate prin mecanismul de protecție civilă.

Dezastrul de la Crevedia | „Cine îi salvează pe salvatori?!”

Într-o postare pe Facebook, Sindicatul Europol publică imaginea unuia dintre pompierii careu au intervenit la Crevedia și vorbește despre condițiile în care intervin acești oameni.

El este unul dintre cei 26 de pompieri răniți în exploziile ce au avut loc în timp ce se afla în misiune. Doi dintre pompierii răniți sunt intubați și vor fi transferați de urgență în Belgia, pentru a avea o șansă la viață. De asemenea, un coleg polițist a fost rănit in aceste explozii, acesta fiind transportat la un spital din București.

Sindicatul Europol, după Crevedia: „Nu s-a învățat  nimic din tragedia  Colectiv”

Nu s-a invățat nimic, absolut nimic din tragedia de la Colectiv, numărul paturilor pentru cei cu arsuri grave fiind de 24, insuficient pentru o asemenea deflagrație. Mulți spun că pompierii sau polițiștii au salarii și pensii speciale. Ajunge să ai o singură intervenție în 30 de ani de activitate, care să îți marcheze pentru totdeauna destinul, așa cum au avut și colegii în această seară. Cine îi salvează pe salvatori?!

Care ar fi fost cauza exploziilor de la Crevedia

Două explozii devastatoare s-au produs, sâmbătă, la depozitul GPL din Crevedia, care funcționa ilegal și  care era închis, dar numai în acte, încă din toamna lui 2020.

În momentul deflagrației, acolo se aflau trei cisterne cu GPL; două dintre ele erau parcate pe stradă.

Prima explozie s-a produs în timp ce se transfera, în curtea firmei, gaz petrolier lichefiat (GPL) dintr-o cisternă în alta, La un moment dat, sub una dintre cisterne a apărut o sursă de foc. Cel mai probabil, este vorba despre  o țigară.

Pe același subiect:

Cookies