FOTO | Imagine tulburătoare în traficul din București. Un tată și-a pus copilul pe motor, fără cască, și-a plecat la drum

04 iun. 2024
1981 afișări
FOTO | Imagine tulburătoare în traficul din București. Un tată și-a pus copilul pe motor, fără cască, și-a plecat la drum
FOTO | Imagine tulburătoare în traficul din București. Un tată și-a pus copilul pe motor, fără cască, și-a plecat la drum | Sursă foto: Info Trafic București și Ilfov/Facebook

Un gest de inconștiență al unui părinte a fost observat pe un șofer în traficul din București în această dimineață: un tată a decis să își ducă copilul, cel mai probabil la școală, pe motor, pe șaua vehiculului, fără casca de protecție.

Un tată și-a pus copilul pe motor, fără cască, și-a plecat la drum

Pentru a scăpa de statul în traficul infernal din București (unul dintre cele mai aglomerate orașe din Europa), mulți aleg să renunțe la mașini în favoare motocicletelor. Acestea circulă mai rapid pe străzile super aglomerate ale orașului.

Cu toate că sunt fiabile, în cazul în care ești părinte, motocicletele nu sunt tocmai cea mai bună alegere. Motivul: Nu ai voie să îi duci pe cei mici unde trebuie să ajungă decât în anumite condiții.

Chiar și așa, un bucureștean a decis să nu respecte legea și să îl transporte pe cel mic de șaua motorului. Mai mult decât atât, copilul nu era îmbrăcat corespunzător și nici nu purta casca de protecție necesară.

Gestul care l-a pus pe copil în pericol a fost observat de un alt participant la trafic și fotografiat, iar mai apoi imaginea a avut pe grupul „Info Trafic București și Ilfov”. Iată mesajul și poza:

„Alt nivel de inconștiență. Ora 07:45 pe Drumul Taberei.”

Copil transportat pe motor
Copil transportat pe motor | Sursă foto: Info Trafic București și Ilfov/Facebook

Cei care au văzut postare și-au arătat dezaprobarea față de gestul părintelui. Iată câteva dintre comentariile lăsate de oameni:

  • „Este plin de ei dimineața în drumul către școli. Motocicliști, șoferi cu copiii pe locurile din față, fără nici cea mai mica urmă de protecție. Culmea este că trec prin fata echipajelor de Poliție, iar aceștia zac nepăsători.”
  • „Bine că are el cască.”
  • „Copil poți face oricând, chef să ai.”

Legislația în vigoare la acest moment nu le permite conducătorilor de motociclete să ia copiii mai mici de 14 ani pe șaua motorului. Mai precis, minorii care au până în 14 ani trebuie să stea în atașul motorului.

Te-ar mai putea interesa și:

În cazul în care copiii au mai puțin de 7 ani, aceștia trebuie să fie ținuți în brațe. Art. 98 (2) din legea circulației prevede:

Copiii în vârstă de până la 7 ani, dacă sunt ținuți în brațe, precum și cei de până la 14 ani se transportă numai în atașul motocicletelor.

Nu se știe cu exactitate ce vârstă are copilul din fotografie, însă nu pare să fi trecut de vârsta de 14 ani. De asemenea, chiar dacă ar avea 14 ani, lege nu este respectată pentru că cel mic nu poată cască de protecție:

Pe drumurile publice, cei cu motociclete sunt obligați să poarte cască de protecție. Această lege este valabilă inclusiv pentru proprietarii de mopede, iar pasagerul trebuie să ia aceeași măsură de precauție precum conducătorul. 

Acest tip de comportament pune în pericol viața celor mici.

Cookies