FOTO | Ferestre, canapele, saltele și mormane de saci cu mizerie, adunate de pe străzi din București. Avertismentul PS6: Cât costă, de fapt, să arunci gunoaie la întâmplare

27 mart. 2025
307 afișări
FOTO | Ferestre, canapele, saltele și mormane de saci cu mizerie, adunate de pe străzi din București. Avertismentul PS6: Cât costă, de fapt, să arunci gunoaie la întâmplare
FOTO | Ferestre, canapele, saltele și mormane de saci cu mizerie, adunate de pe străzi din București. Avertismentul PS6: Cât costă, de fapt, să arunci gunoaie la întâmplare | Sursa foto: Primăria Sectorului 6 - Facebook

Primăria Sectorului 6 prezintă câteva motive pentru care aruncarea gunoaielor la întâmplare nu ne costă doar bani, ci și sănătatea și starea noastră de spirit. Zilnic, de pe străzile din București, se adună saci întregi de gunoi.

Cât ne costă, de fapt, aruncarea gunoaielor pe domeniul public

Primăria Sectorului 6 spune, într-o postare pe pagina de Facebook, cât ne costă, de fapt, aruncarea gunoaielor pe domeniul public. În primă fază, ne costă o amendă. Însă nu este vorba numai despre bani, ci și despre sănătatea și starea de spirit a noastră și a celor din jur.

Deșeurile abandonate pe domeniul public nu afectează doar aspectul Sectorului 6, dar creează grave probleme de mediu, sănătate și economie.

  • Înmulțirea dăunătorilor, răspândirea bolilor: Gunoiul abandonat atrage dăunători precum șobolani și insecte, purtători de bacterii și virusuri periculoase. De asemenea, o simplă tăietură cauzată de un obiect aruncat iresponsabil poate deveni o sursă de infecție gravă.
  • Costuri mari pentru comunitate: Salubrizarea constantă a deșeurilor abandonate implică resurse suplimentare, financiare și umane. Iar zonele murdare scad valoarea proprietăților, afectează afacerile locale și reduc atractivitatea cartierelor.
  • Poluare în aer, apă și sol: Pe măsură ce deșeurile se descompun, eliberează substanțe toxice care contaminează mediul. De exemplu, chiștoacele de țigară conțin arsenic și formaldehidă, iar plasticul se degradează în microplastice care ajung în apa pe care o bem. 60% din poluarea apei provine din deșeurile aruncate iresponsabil!
  • Un pericol pentru animale: Milioane de viețuitoare mor anual din cauza deșeurilor. Pungile de plastic, ambalajele și alte resturi sunt capcane mortale pentru păsări, pești și alte animale, care fie le confundă cu hrana, fie rămân prinse în ele.
Sursa foto: Primăria Sectorului 6 – Facebook
Sursa foto: Primăria Sectorului 6 – Facebook
Sursa foto: Primăria Sectorului 6 – Facebook

Primăria Sectorului 6 îi îndeamnă pe bucureșteni să fie responsabili și să arunce deșeurile doar în locurile special amenajate. Soluții legale și ecologice pentru eliminarea deșeurilor voluminoase și a celor provenite din construcții se regăsesc AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies