Un locuitor din Sectorul 2 a surprins azi-noapte doi arici care „patrulau” grădina unui bloc din București în căutarea cinei. Spre deosebire de alte animăluțe, aricii nu sunt dăunători, de unde și deschiderea și iubirea bucureștenilor pentru acești insectivori mici. În comentariile postării de pe Facebook, internauții s-au întrecut în cuvinte de laudă pentru aceștia, ba chiar au existat și persoane care au spus că ar vrea si ei să aibă în grădină câteva animale „țepoase”.
Cine a spus că doar oamenii ies în oraș vineri seara să ia masa? Un bucureștean a fotografiat și a postat pe Facebook doi arici care își căutau cina azi-noapte în curtea unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei. Cu alegerile la ușă și cu destule subiecte pe care bucureștenii sunt împărțiți, se pare că există și subiecte pe care aceștia cad de comun acord: toată lumea iubește aricii și vrea să-i protejeze.
După cum spuneam, aprecierea bucureștenilor pentru arici s-a văzut și în comentarii, unde lumea s-a întrecut în a enumera avantajele pe care aricii le aduc „la casa” omului:
Aricii sunt esențiali pentru echilibrul ecologic al ecosistemelor lor naturale. În primul rând, acești mici mamifere carnivore joacă un rol crucial în controlul populațiilor de dăunători, hrănindu-se cu insecte, gândaci și alte creaturi care pot afecta grădinile și culturile. Prin intermediul hranei lor, aricii ajută la menținerea unui echilibru natural în ceea ce privește populațiile de insecte și alte organisme care pot deveni daunatoare.
În plus, aricii pot contribui și la polenizarea plantelor prin intermediul blănii lor. Deși nu este rolul lor principal, când se plimbă printre flori, aceștia pot transfera polen între acestea, sprijinind indirect procesul de polenizare și promovând biodiversitatea florală.
CITEȘTE ȘI
VIDEO | Bucurie în Bucureștii Noi, s-a întors acasă barza de pe strada Duioșiei