FOTO | Cum va arăta Parcul Lacul Morii: va avea micro plaje, alei umbrite, cafenele și-o insulă de vis. Va fi gata peste 2 ani, anunță Primăria Sectorului 6

10 oct. 2023
972 Afișari
FOTO | Cum va arăta Parcul Lacul Morii: va avea micro plaje, alei umbrite, cafenele și-o insulă de vis. Va fi gata peste 2 ani, anunță Primăria Sectorului 6
FOTO | Cum va arăta Parcul Lacul Morii: va avea micro plaje, alei umbrite, cafenele și-o insulă de vis. Va fi gata peste 2 ani, anunță Primăria Sectorului 6. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a anunțat că Parcul Lacul Morii urmează să fie reamenajat. Va avea spații de relaxare, cafenele, terase, pontoane plutitoare și multe alte atracții turistice.

Parcul Lacul Morii ar trebui să fie finalizat în toamna anului 2025

Primăria Sectorului 6 a anunțat că a fost aprobat în Consiliul Local studiul de fezabilitate privind regenerarea a 16,6 hectare din Parcul Lacul Morii.

PS6 i-a asigurat pe bucureșteni că va transforma zona abandonată a Parcului într-o „perlă a Capitalei”.

Astfel că la finalizarea amenajării celor 16,6 hectare, acestea vor deveni cele mai căutate locuri de petrecere a timpului liber”, transmite PS6.

Primarul Ciprian Ciucu a spus că Parcul va fi gata în toamna anului 2025:

Este un proiect foarte așteptat de comunitate, un proiect mult peste așteptări, un proiect pe primul loc la finanțarea pe fondurilor europe, este un proiect realist.
Studiul de fezabilitate este gata, echipa de arhitecți peisagiști lucrează deja la Proiectul Tehnic, iar anul acesta lucrarea va fi scoasă la licitație de către ADPDU Sector 6. Se va lucra pe 17 tronsoane, în 3 etape. Fiind vorba despre un proiect complex, Parcul Lacul Morii va fi gata undeva prin vara sau toamna anului 2025.

Cum va arăta Parcul Lacul Morii

Parcul Lacul Morii va avea o oază de verdeață combinată cu spații de relaxare și zone de evenimente, precum și zone comerciale.

Spații verzi
Spații verzi. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

De asemenea, bucureștenii se vor putea bucura de terase și cafenele, pontoane plutitoare și, mai ales, spații sanitare.

Spații de relaxare
Spații de relaxare. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6
Cafenele cu terase
Cafenele cu terase. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Lipsa toaletelor din parc chiar reprezintă o problemă pentru oamenii care merg să se plimbe prin zona respectivă.

Totodată, vor fi amenajate și spații de cuibărit pentru păsări.

În plus, în Parcul Crângași se va construi un loc de joacă care va crea o ancoră între cele două parcuri.

Pontoane plutitoare, de unde vom putea admira apusul de soare, fauna și flora, prin telescoape, și de unde vom putea urca în vaporașe pentru o plimbare în larg.

Se vor construi alei diagonale, care vor face accesul către baraj, dar şi pontoane plutitoare, care vor lua rolul de zone de mers, pentru a nu aglomera aleile înguste din zonă”, a adăugat PS6.

Primăria a spus că își dorește ca în primăvara anului 2024 să înceapă lucrările la Parc.

Parcul Lacul Morii în 2025
Parcul Lacul Morii în 2025. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Te-ar putea interesa și:

Cookies