FOTO | Cum va arăta Dimitrie Pompeiu, după lărgirea la 4 benzi. Tramvaiele, pe mijloc pe „Bulevardul Corporatiștilor”, una dintre cele mai aglomerate străzi din nordul Bucureștiului

24 nov. 2023
1410 afișări
FOTO | Cum va arăta Dimitrie Pompeiu, după lărgirea la 4 benzi. Tramvaiele, pe mijloc pe
FOTO | Cum va arăta Dimitrie Pompeiu, după lărgirea la 4 benzi. Tramvaiele, pe mijloc pe "Bulevardul Corporatiștilor", una dintre cele mai aglomerate străzi din nordul Bucureștiului | Sursa foto: stelian Bujduveanu

Bulevardul Dimitrie Pompeiu este una dintre cele mai aglomerate artere din nordul Bucureștiului, o zonă în care, în ultimii ani, s-a umplut de clădiri de birouri (în foclorul urban, nordul orașului e „la corporatiști”, dar unde infrastructura nu a ținut pasul cu această explozie imobiliară.

Este o stradă cu două benzi și cu traseu de tramvai, extrem de circulată, unde blocajele de trafic sunt la ordinea zilei.

Primăria Capitalei tocmai a anunțat că bulevardul va fi lărgit la 4 benzi și a lansat în SEAP o licitație pentru achiziția studiului de fezabilitate pentru reconfigurarea zonei  dintre acest bulevard, Fabrica de Glucoză și Șoseaua Pipera.

Cum va arăta bulevardul Dimitrie Pompeiu când va avea 4 benzi

Astăzi, viceprimarul Stelian Bujduveanu oferă mai multe informații despre acest proiect. Astfel, reconfigurarea zonei presupune:

  • Conectarea liniilor de tramvai 16 și 36 cu linia 5, prin extinderea liniei de tramvai existente pe B-dul Dimitrie Pompeiu.
  • Lărgirea bulevardului la două benzi pe sens pe întreaga lungime (1.7 km). Șoseaua va avea: linie de tramvai, piste pentru biciclete și trotuare.
  • Construirea unui drum nou, care va face legătura între Șoseaua Pipera, bd. Dimitrie Pompeiu și Șoseaua Fabrica de Glucoză.
  • Realizarea unei noi parcări de tip Park&Ride.

Iată cum arată propunerea de reconfigurare, în acest moment:

Reconfigurarea Dimitrie Popeiu
Sursa foto: Stelian Bujduveanu/FB
Reconfigurare nord București
Sursa foto: Stelian Bujduveanu

Viceprimarul Stelian Bujduveanu invită firmele de specialitate să consulte documentația și să se înscrie la licitație, AICI.

Costurile pentru realizarea studiului de fezabilitate sunt estimate la 2,1 milioane lei, iar termenul pentru realizarea acestuia este de 6 luni. Ofertele pot fi depuse până pe 28 decembrie 2023.

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

Cookies