FOTO | Cum îți dai seama că ai ajuns brusc în Sectorul 3 al Capitalei, fără niciun panou și fără GPS. Pășești și, pac, aterizezi pe Raiul Pavelelor

26 sept. 2023
565 Afișari
FOTO | Cum îți dai seama că ai ajuns brusc în Sectorul 3 al Capitalei, fără niciun panou și fără GPS. Pășești și, pac, aterizezi pe Raiul Pavelelor
FOTO | Cum îți dai seama că ai ajuns brusc în Sectorul 3 al Capitalei, fără niciun panou și fără GPS. Pășești și, pac, aterizezi pe Raiul Pavelelor. Sursa foto: B365.ro

Delimitarea dintre sectoare poate fi destul de complicată pentru persoanele care nu locuiesc în București și poate chiar și pentru unii bucureșteni. Doar câțiva pași distanță pot face diferența dintre două sectoare. Dar, v-ați întrebat vreodată cum vă dați seama în ce sector sunteți, fără a vă uita pe Google Maps?

Cum îți dai seama că ai ajuns în Sectorul 3

În Sectorul 3, de exemplu, e foarte ușor să îți dai seama când ai ajuns. Cum? Vezi pavele, peste tot, efectiv peste tot. Pe trotuare, PE TOATE TROTUARELE, în grădini, în jurul plantelor, pe trecerile de pietoni, prin parcuri și chiar și la rădăcinile copacilor.

Deci, ca să nu mai deschideți harta și să vă întrebați: „În ce sector mă aflu acum?”, uitați-vă pe jos. Când vedeți pavele, sunteți în Sectorul 3.

Dacă treceți din Sectorul 3 în 2, spre exemplu, veți vedea că trotuarele pavate se transformă în trotuare betonate. Pavelele pur și simplu dispar.

Primarul Robert Negoiță chiar are o pasiune pentru tot ce înseamnă pavele. Zilele trecute am mers la o plimbare prin Dristor și era să îmi rup picioarele în pavelele care răsar de peste tot, chiar nu e plăcut să calci pe ele!

De Parcul IOR nici nu mai spun, e plin și el. Dacă vrei să te plimbi cu trotineta sau cu bicicleta pe acolo, ai toate șansele să îți spargi dinții.

În plus, dacă pavajul își pierde din culorile simbolice (roșu și gri), acestea sunt schimbate. Pe scurt, pavelele vechi sunt înlocuite cu pavele noi.

Pavele vechi înlocuite cu pavele noi
Pavele vechi înlocuite cu pavele noi. Sursa foto: B365.ro

Deci, sectorul lui Negoiță este sectorul pavelelor. Unii cetățeni l-au și poreclit pe primar „Betoniță” din cauza lucrărilor pe care le tot execută prin sector.

Vezi și:

Câteva imagini reprezentative ale Sectorului 3

Copacii care cresc printre pavele
Copacii care cresc printre pavele. Sursa foto: Facebook/ Ești din Sectorul 2
Grădina cu pavele
Grădina cu pavele. Sursa foto: Facebook/ Cetățean Sector 3
Trotuar din Sectorul 3
Trotuar din Sectorul 3. Sursa foto: Facebook/ Cetățean Sector 3
Spațiu pavat din Sectorul 3
Spațiu pavat din Sectorul 3. Sursa foto: Facebook/ Cetățean Sector 3

Radu Mihaiu și stâlpișorii galbeni

Ca și primarul Sectorului 3, primarul Sectorului 2 are și el pasiunea lui. Lui îi plac stâlpișorii. Bucureștenii din Sectorul 2 au observat că în foarte multe zone au fost montați stâlpișori galbeni sau gri, așa că l-au întrebat pe primar ce e cu ei.

Primarul Radu Mihaiu a ieșit la o plimbare și le-a explicat simplu bucureștenilor care este rolul acestora: asigură siguranța rutieră.

Astăzi vorbim despre stâlpișorul galben, că tot m-a întrebat toată lumea cei cu acești stâlpișori extraordinar de urați. (…) Instalarea lor este decisă de către Brigada Rutieră, nu de către Primăria de sector.

E important de știut să sunt pentru dirijarea și protejarea traficului. Sunt foarte flexibili și nu provoacă stricăciuni dacă sunt atinși de mașini, a transmis edilul.

Ca să recapitulăm, în Sectorul 3 ai ajuns atunci când dai de pavele, iar în Sectorul 2 vei fi înconjurat de stâlpișori. O delimitare destul de simplă, care nu necesită hărți sau telefoane mobile.

Te-ar putea interesa și:

Cookies