FOTO | Cum arată noile autobuze electrice care vor circula prin București. Cele 100 de vehicule vor ajunge în Capitală începând cu luna noiembrie

19 sept. 2023
540 Afișari
FOTO | Cum arată noile autobuze electrice care vor circula prin București. Cele 100 de vehicule vor ajunge în Capitală începând cu luna noiembrie

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a publicat mai multe imagini cu noile autobuze electrice care vor intra în flota STB. Acestea vor ajunge în București începând cu luna noiembrie.

Așa arată noile autobuze electrice care vor intra în flota STB

Cele 100 de vehicule care vor ajunge în București începând cu luna noiembrie sunt pregătite în acest moment pentru a fi livrate către Capitală, a precizat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, pe pagina de Facebook.

🚌 Autobuzele au 12 metri lungime, autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat.

Noile autobuze sunt silențioase, digitale, confortabile și economice.

Noile autobuze care vor ajunge în București | Sursa foto: Facebook - Stelian Bujduveanu
Noile autobuze care vor ajunge în București | Sursa foto: Facebook – Stelian Bujduveanu
Interiorul noilor autobuze care vor ajunge în București | Sursa foto: Facebook - Stelian Bujduveanu
Interiorul noilor autobuze care vor ajunge în București | Sursa foto: Facebook – Stelian Bujduveanu

De asemenea, viceprimarul Capitalei a mai spus că troleibuze noi Solaris vor ajunge în București începând de anul viitor:

Cumpărăm și troleibuze, dar autobuzele vechi, care mai circula încă in Capitala, trebuie și ele înlocuite. De la începutului anului 2024 vom avea și troleibuze noi Solaris.

Noile autobuze electrice sunt achiziționate de la turci

Etapa de depunere a ofertelor a fost finalizată în iulie 2022. În luna iulie a acestui an, Primăria Capitalei anunța că urmează să achiziționeze atât cele 100 de autobuze electrice care vor circula pe străzile Capitalei, cât și infrastructura necesară pentru încărcarea acestora.

În cadrul licitației au fost depuse șase oferte, iar dintre acestea, trei au fost declarate admisibile.

La aproape un an, a fost desemnată compania câștigătoare. Firma cu care s-a semnat contractul în valoare totală de 290.000.000 lei este BMC Truck&Bus, companie turcească, a transmis Agerpres.

Conform caietului de sarcini, în primul an de la semnarea contractului ar trebui să fie livrate 34 de autobuze electrice. Restul de 66 de noi vehicule urmează să fie livrate în următorul an.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies