FOTO | Cum a arătat slujba de Înviere în Centrul Vechi al Capitalei. Preoții și alaiul s-au plimbat printre baruri și cluburi

05 mai 2024
1323 afișări
FOTO | Cum a arătat slujba de Înviere în Centrul Vechi al Capitalei. Preoții și alaiul s-au plimbat printre baruri și cluburi
Sursa foto: Captură de ecran Antena 3

În noaptea de Înviere au avut loc scene inedite pe străzile din Centrul Vechi al Bucureștiului, o zonă din oraș cunoscută în prezent pentru barurile, cluburile și terasele de la fiecare colț. La miezul nopții însă, pe străduțe a început să defileze un alai de credincioși care aveau în față mai mulți preoți și călugărițe, care vesteau Învierea Domnului cu toaca după ei. Uimiți, tinerii care petreceau s-au oprit din dansat și au început să filmeze momentul.

Centrul Vechi al Capitalei este cunoscut pentru localurile și pentru petrecerile care au loc weekend de weekend și care durează până se crapă de zi. Acest lucru nu s-a schimbat nici în noaptea de Înviere, când tinerii au mers cu prietenii în cluburi pentru a se distra și a sărbători într-un mod modern.

Preoții au ținut slujba de Înviere în Centrul Vechi, printre baruri și terase

Seara a luat o turnură unică după ce pe străzile din Centrul Vechi a apărut un alai de credincioși și preoți, care au ținut slujba mergând la pas, înarmați cu lumânări aprinse și bătând toaca, spre fascinația și admirația unora dintre petrecăreți.

Enoriașii, în frunte cu preoți și călugărițe, veneau de la slujba de Înviere de la biserica Sf. Mihail și Gavril și au mers la pas să vestească Învierea Domnului în Centrul Vechi al orașului.

Părintele Vasile Ioana, a declarat la Antena 3 că nu este un păcat să te distrezi după ce ai participat la slujba de Înviere, însă excesele și abuzul reprezintă un păcat, așa că recomandă distracția în moderație, alături de prieteni și persoanele dragi.

„Îl mărturisesc pe Dumnezeu ca izvorul binelui și spun Hristos a Înviat! Adică fac o mărturisire de credință și după aceea tânărul își manifestă bucuria altfel.

Dacă tu te duci acolo cu bucurie, te întâlnești cu prietenii, bei un shot, două, trei, maxim, este ok! Dacă bei 20 de shoturi și mai faci și altceva, numai e ok. Nu este o problemă clubul în sine, este o problemă ce faci acolo”, a explicat preotul.

CITEȘTE ȘI

Ce averi au candidații principali de la Primăria Capitalei. Cine are în garaj trei Cadillacuri?

FOTO | Trei, Doamne, și toți trei. Imagini cu „parcarea minunată” a unui bloc din Sectorul 2

Cum va fi vremea în București, în Săptămâna Luminată. ANM anunță ploi, însă temperaturile vor fi ridicate

Cookies