FOTO | Cu cine mai împarți scaunul în autobuze ori tramvaie STB: clasice mormane de semințe și nou-intrații bulgări de zăpadă năclăită

03 feb. 2023
2700 Afișari
FOTO | Cu cine mai împarți scaunul în autobuze ori tramvaie STB: clasice mormane de semințe și nou-intrații bulgări de zăpadă năclăită
FOTO | Cu cine mai împarți scaunul în autobuze ori tramvaie STB: clasice mormane de semințe și nou-intrații bulgări de zăpadă năclăită | Foto: "Reclamații STB (fostul RATB)- București"

Călătoriile cu STB sunt experiențe complexe, uneori super, alteori horror – ca-n viață, practic. Una dintre cele din categoria de pe urmă are legătură cu mizeria teribilă care poate exista din mijloacele de transport, problemă veche și încă nerezolvată. Azi, despre clasicele covoare de semințe și bulgări de zăpadă mocirlită.

Sunt situații surprinse de călători STB, care au pozat și-au reclamat

Cojile de semințe  care se plimbă cu STB

Semințe nu se sparg doar la meci, la scara blocului ori prin parcuri, ci și în mijloacele de transport din București. Vremea rece poate că a mutat mai abitir obiceiul și în autobuze.

Mai mulți bucureșteni au postat pe pagina de Facebook „Reclamații STB (fostul RATB)- București” plângeri cu privire la mizeria găsită în mijloacele de transport.

Vineri, 3 februarie, o bucureșteancă a fotografiat și a postat pe Facebook imagini dintr-un autobuz STB. Femeia a găsit doze goale și covoare de semințe pe podea.

Postarea a provocat rapid reacții din partea oamenilor.

Mormane de semințe în STB
Sursa foto: Grupul de FB „Reclamații STB (fostul RATB)- București”

Mormane de semințe în STB. Sursa foto: Facebook/ Aditza AdrianaIată câteva dintre comentariile postării:

  • ”Oameni fără bun simț! Așa o face și acasă ?? Cred că da.”- M. I.
  • „Cine o fi făcut mizerie????”- M.N.
  • ”Unii oameni nu merită mijloace de transport. Măcar pe astea regio să se implementeze urcatul pe la prima ușă și acolo să fie cineva care să se asigure ca validează, altfel nu au ce căuta in autobuz. Sunt șanse mari ca cel sau cei care au făcut mizeria aceea să fi mers și fără călătorii validate.”- V.T.
  • „Cei care fac așa ceva nu se pot numi oamen”- N.N.

Bulgării de zăpadă, noii călători ai STB-ului

O altă bucureșteancă a surprins bulgări de zăpadă pe scaunele de lângă ea. Femeia, revoltată, a făcut și ea o postare pe Facebook:

Cum este posibil să pleci în cursă de la capăt cu mașina în halul acesta???? După ce că pe linia lui 464 sunt doar 3 mașini în traseu și alea vai mama lor, mai pleacă și cu ele murdare, stricate, fără căldură sau aer condiționat și noi, calatorii, plătim abonamente lună de lună.Vi se pare în regulă????

FOTO | Cu cine mai împarți scaunul în autobuze ori tramvaie STB: clasice mormane de semințe și nou-intrații bulgări de zăpadă năclăită
FOTO | Bulgări de zăpadă în STB. Sursa foto: Facebook/ Carmen Turcu / „Reclamații STB (fostul RATB)- București”

Și această postare a strâns, la rândul ei, o serie de reacții și comentarii din partea altor bucureșteni.

Iată câteva dintre acestea:

  • „Probabil autorul este un cetățean nemulțumit că nu a oprit șoferul între stații sau la semafor ca să poată urca sau să coboare călătorul nemulțumit de nimic !”- B.A.
  • „Acum nu se mai poartă curațenia la locul de muncă?”- S. G.
  • „Ați încercat să depuneți reclamație?! Unde?! Aici, pe Facebook, nu aveți nicio șansă!”-I.P.
  • „Tramvaie și autobuze murdare de la prima oră, dar STB are firmă privată de curățenie și igienizare.”-N. N.

Cine se ocupă cu curățenia în mijloacele de transport STB

Anul trecut, Societatea de Transport București – STB și-a externalizat serviciile de curățenie în mijloacele de transport în comun, pentru o perioadă de 6 luni.

Înainte, curățenia în mijloacele de transport era făcută de către angajații STB, dar acum au operatori privați care se ocupă de asta.

Până acum, STB a fost amendată de mai multe ori de către ANPC din cauza mizeriei găsite în autobuze.

La externalizarea serviciilor de curățenie, directorul STB, Adrian Criț, declara că e o decizie menită să ducă la îmbunătățirea calității transportului public din București:

Prin decizia de externalizare a unor servicii ce nu țin de obiectul principal de activitate, STB S.A. oferă calitate utilizatorilor serviciului de transport public de călători, păstrarea curățeniei din mijloacele de transport și condițiile în care călătorim depinzând însă de fiecare dintre noi. Păstrarea mijloacelor de transport în comun, a copertinelor din stații în condițiile inițiale, fără a fi vandalizate, e o cerință obligatorie pentru fiecare cetățean al metropolei, a declarat Adrian Criț, directorul general al STB S.A.

Ce se mai întâmplă prin autobuze

În urmă cu câteva zile, o femeie sesizat că în mijloacele de transport curge apă de afară. Alți călători STB se loveau în mijloace de transport de mormane  peturi goale și ambalaje.

 

Cookies